Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sergio Ramost akár csatárként is bevetheti a Real Madrid

Jánosy Károly

2021.03.17. 18:00

Csatárokat megszégyenítő ütemben termeli a gólokat Sergio Ramos. A Real Madrid hátvédje az Atalanta hálóját is bevette a keddi, 3-1-re végződött madridi Bajnokok Ligája-mérkőzésen, és simán a nyolc közé jutott.

 

A február eleji térdműtétje után visszatérő, majd 35 éves madridi csapatkapitány remekül tette a dolgát az Atalanta elleni visszavágón. Az, hogy hátul határozottan semlegesíti a veszélyes csatárokat, teljesen természetes, ám ő a védekezési feladatokon felül a gólgyártásból is kiveszi a részét. Ezúttal az 59. percben lőtte a hálóba a Vinícius Junior buktatásáért megítélt tizenegyest.

Napjaink labdarúgásában vajmi kevés a hozzá hasonlóan gólerős hátvéd. A Transfermarkt adatai szerint Ramos ebben az idényben 15 bajnoki, 4 BL- és 1 Szuperkupa-meccsen játszott, és 4 gólt szerzett. Teljesítményét érdemes összevetni a Real-tüzérekével. A királyi gárda gólfelelőse, Karim Benzema hozza a kötelezőt: 31 fellépésén 21 gólt szerzett. Mögötte a középpályás Casemiro áll 32/6-os mutatóval, illetve az irányító Luka Modric és a szélső Vinícius 35/4-es és 34/4-es mutatóval. Szóval Ramos – ha úgy gondolná – visszavonulása után talán egy szerényebb képességű csapat támadószekciójában is helyet kaphatna.

A régi idők focijában azért volt néhány hasonlóan jó góllövő hátvéd”

– nyilatkozta honlapunknak Farkas Norbert, a Spíler TV riportere, aki többször is interjút készíthetett a pályán kívül szerényen és korrektül viselkedő Ramosszal.

„Franz Beckenbauer, Ronald Koeman vagy éppen Daniel Passarella az ellenfél kapujánál is egész jól feltalálta magát” – tette hozzá.

Ramos kiváló támadói képességei talán annak köszönhetők – a tehetségen és szorgalmán kívül –, hogy annak idején jobb bekként kezdte, aktív résztvevője volt a támadásszervezésnek. Kitűnő a rugótechnikája, és káprázatos a fejjátéka. Több mint másfél évtizede szerepel a spanyol élvonalban, kellő önbizalma van ahhoz, hogy gyakran vállalkozzon a gólszerzésre. S talán stabil családi háttere is hozzájárul a sikereihez. Mellesleg José Mourinho csinált belőle belső védőt, és vitathatatlan sikerei miatt még azt is megbocsátják neki a „realisták”, hogy szűkebb pátriája, a Sevilla szurkolójának vallja magát.

S hogy felérhet-e újra a BL csúcsára a Real? Nos, a bajnoki versenyfutásban kissé lemaradt, így a nemzetközi porondon szerezhet elégtételt magának. A Spíler TV kommentátora szerint nagyon sok múlik a pénteki sorsoláson.

A nézők nélküli meccsek némileg átírják a mérkőzések forgatókönyvét”

– folytatta Farkas Norbert.

Sok múlik a sorsoláson, a Real azonban az a csapat, amely bárkit meg tud verni, még az imponálóan szereplő Manchester Cityt is, amelynek szinte már kötelező lenne BL-t nyernie.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére