Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sepp Blatter hibának tartja Katarnak adni a foci vb rendezését

888.hu/MTI

2022.11.08. 21:00

Utólag már rossz döntésnek tartja. Talán előbb kellett volna gondolkodni....

 

Hiba volt Katarnak adni a labdarúgó-világbajnokság rendezését – vallotta be a nemzetközi szövetséget (FIFA) a 2010-es odaítéléskor vezető svájci Joseph Blatter.

„Katar egy hiba. Rossz döntés volt, amelyért én voltam a felelős, mint az akkori elnök.”
– fogalmazott a 86 esztendős egykori sportvezető a svájci Tages Anzeigernek adott nyilatkozatában.

A jövő vasárnap kezdődő, elsőként a Közel-Keleten sorra kerülő vb odaítélése óta számos téma kapcsán kap kritikákat, így a hiányos infrastruktúra, a korrupciógyanú, az emberi jogi kérdések és a stadionokat építők rossz munkakörülményei miatt is.

„Ez egy túl kicsi ország, a labdarúgás és a világbajnokság túl nagy a számára.”
– szögezte le Blatter a kevesebb, mint 3 millió lakosú arab ország kapcsán.

Egyúttal megismételte azon állítását, miszerint az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy nyomást gyakorolt az európai szövetséget (UEFA) vezető Michel Platinire, hogy az utolsó körben 14 voksot bezsebelő Katart támogassa a 8 szavazatot kapó Egyesült Államokkal szemben.

Blatter 1998-tól 2015-ig irányította a FIFA-t. Ezt követően korrupciós ügyek miatt eltiltották. A svájci szövetségi büntetőbíróság nyáron Platinivel együtt felmentette azon vád alól, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

 

Mint ismeretes, több futballista is aggodalmát fejezte ki az eseményre utazó szurkolók, különösen az LMBTQ-személyek és a nők jogai miatt, akiket a jogvédő csoportok szerint a katari törvények diszkriminálnak. Egy Dohában forgatott interjúban Khalid Salman, korábbi katari válogatott játékos a homoszexualitás kérdéséről beszélt, amely illegális a konzervatív muzulmán országban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére