Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ronaldo góljával gyõzött Portugália

Bertha László

2018.06.20. 15:59

Cristiano Ronaldo negyedik percben szerzett találatával Portugália 1-0-ra legyõzte Marokkót a világbajnokságon, így utóbbi az elsõ búcsúzó a tornán.

A portugálok számára gyakorlatilag álomszerűen kezdődött a mérkőzés, hiszen egy szögletet követően a marokkói védők éppen a rivális legjobbjáról feledkeztek meg teljesen, Ronaldo öt méterről nem is hibázott. Ezzel megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját, a Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első mérkőzésen háromszor is eredményes volt, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskást.

Ezt követően az Európa-bajnok átadta a területet az észak-afrikai csapatnak, amely veszélyes támadásokat vezetett, de csak kisebb helyzetekig jutott, gólig nem. Sőt, a szünet előtt Guedes megduplázhatta volna a portugálok előnyét, ám a marokkói kapus bravúros reflexmozdulattal hárított.

A második félidő egy csúnyán elrontott Ronaldo-lövéssel indult, ezt követően viszont ismét a marokkóiak irányítottak, Rui Patrício bravúros védései akadályozták meg az egyenlítő találatot. Az afrikai csapat nagy erőkkel rohamozott egészen a lefújásig, de hiába próbálkozott rendületlenül, nem sikerült betalálnia, így biztosan búcsúzik a csoportkör után, míg Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n.

B csoport állása:

  • 1. Portugália           4 pont
  • 2. Irán                       3 pont
  • 3. Spanyolország   1 pont
  • 4. Marokkó              0 pont

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére