Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Robert Lewandowski visszatér Münchenbe – a Barcelona csapatával

Jánosy Károly

2022.09.13. 18:30

Minden ráaggatott sallang nélkül is érdekfeszítő csatát ígér a Bayern München-Barcelona Bajnokok Ligája mérkőzés, ám annak ismeretében, hogy a bajorok nagyágyúja, Robert Lewandowski az új idényben már a katalán csapatot erősíti, nos, ehhez nem kell különösebb kommentár. Ráadásul, a lengyel csatár új klubjában is termeli a gólokat, és talán éppen az ő segítségével nyerhet először tétmeccset a Barca Münchenben. Nem csoda, hogy a többi mai BL-mérkőzés kissé háttérbe szorul.

 

 

Robert Lewandowski 2014-es érkezése óta szinte minden nyerhető trófeát megszerzett a bajorokkal, akikkel hat ízben lett a Bundesliga gólkirálya. Barcelonában sem hagyott alább a lendülete, öt spanyol bajnokin hat gól lőtt, a BL-főtábla múlt heti első fordulójában pedig mesterhármast szerzett a cseh Viktoria Plzen elleni 5:1 alkalmával. Magától értetődő, hogy a katalán, illetve a bajor lapokban vezető helyen foglalkoznak a nagy visszatérővel.

 

„Ha a meccs előtt találkozunk, természetesen kezet fogok vele, és annak is nagyon örülnék, ha a szurkolóink is szeretettel fogadnák. Ha valaki, hát ő tett annyit a klubért, hogy ezt megérdemelje. Nem vagyok biztos benne, hogy Robert a legveszélyesebb játékosuk, de abban igen, hogy ő jelenti a legnagyobb veszélyt a kapunkra. De ha nem kap labdát, nehéz lesz gólt szereznie.”
– nyilatkozta Julian Nagelsmann, a Bayern mestere.
A lengyel csodacsatár távozása nem okozott drámai változásokat a Bayernnél, hiszen a hat német bajnokin 19 gólt szerzett a csapat, és a BL-nyitányon 2:0-ra elintézték az Intert, de intő jel, hogy a legutóbbi három mérkőzést csak döntetlennel hozták le.
Thomas Müller, a müncheniek csatára azzal viccelődött a Mundo Deportivo hasábjain, hogy napok óta azt mondogatja neki Sadio Mané, nehogy véletlenül Lewandowskinak passzolja a labdát  .
„Amíg Münchenben játszott, jóban voltunk, igaz, a pályán kívül többnyire csak golfozás közben találkoztunk. Most, hogy a Barcelona játékosa, néha telefonon üzenünk egymásnak, a sorsolást követően természetesen ment a csipkelődés.”
idézte a lap Müllert.
Mellesleg szinte napra pontosan egy éve, 2021. szeptember 14-én Barcelonában találkozott a két csapat, s akkor szinte játszi könnyedséggel lett 0:3, és Lewandowski két gólt lőtt. A fogadóportálok előrejelzései szerint erősen a hazaiak javára billen a mérleg nyelve, azonban az uefa.com honlapon a szurkolók majd kétharmada úgy véli, a vendégeké lesz a három pont.
„Akár nyerünk vagy veszítünk semmi sem fog változni, egy meccs alapján nem vonhatunk le komoly következtetéseket, de nagy kihívás és nagy siker lenne számunkra a győzelem. Kilenc hónapja dolgozunk együtt, és úgy látjuk, képesek vagyunk felvenni a versenyt a Bayernnel.“
– nyilatkozta Xavi Hernández, a Barcelona edzője.
A két csapatnak ez lesz a 12. egymás elleni mérkőzése a BL-ben. Az örökmérleg a müncheniek fölényét mutatja, sőt, vendégként a Barcelonának még soha nem sikerült nyernie. Az utolsó három, németországi összecsapás kivétel nélkül hazai sikerrel zárult, a Barca döntetlent utoljára 2009 áprilisában, a BL-negyeddöntő visszavágóján ért el, igaz, az első meccsen aratott 4:0-s siker után az továbbjutást ért a számára.
A C csoport másik találkozóján az Inter Plzenbe látogat, míg az A jelű négyesben az idényt gyengén kezdő, a csoportkör első körében Nápolyban 4:1-es vereséget szenvedett Liverpool a 4:0-s győzelemmel rajtoló holland Ajaxot fogadja. Ebben a csoportban a Glasgow Rangers-Napoli csatát holnapra tették át, mert II. Erzsébet királynő múlt csütörtöki halála miatt kedden nem állna rendelkezésre megfelelő biztonsági személyzet Glasgow-ban.

Julian Nagelsmann, a Bayern vezetőedzője szerint is volt játékosuk, Lewandowski jelenti a legnagyobb veszélyt a kapujukraMTI/EPA/Philipp Guelland

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 2. mérkőzés

A csoport: Liverpool–Ajax 21:00 (Sport1), Rangers–Napoli holnap játsszák

B csoport: Porto–Bruges 21:00, Leverkusen–Atlético Madrid 21:00: (Sport2)

C csoport: V. Plzen–Inter 18:45 (Sport1), Bayern München–Barcelona 21:00 (M4 Sport)

D csoport: Sporting–Tottenham 18:45 (Sport2), Marseille–E. Frankfurt 21:00

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére