Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg focimeccset és az NB I. legrégebbi városi rangadóját hozza a tavasz

Pörge Béla

2019.03.02. 08:38

Március elsõ hétvégéjén végre elrajtol az NB III., de az elsõ osztályú foci is hozhat érdekességeket.

Szombaton rendezik az NB I. 23. fordulóját, vagy ha úgy tetszik, a harmadik kör első fordulóját: már mindenki játszott mindenkivel kétszer, most jön az utolsó felvonás.

Az előző fordulóhoz hasonlóan most is öt meccs kezdődik 17 órakor, egy pedig 19:30-kor. Az M4 a délutáni mérkőzések közül az NB I. két legrégebbi csapatának összecsapását, az Újpest–MTK-t közvetíti, míg este a Fradi fogadja a Diósgyőrt.

Az Újpest 1885-ben, míg az MTK 1888-ban alakult meg, így a két legrégebbi NB I-es klubról van szó. A két csapat eddig 218-szor találkozott egymással a bajnokságban, ennél többször csak az Újpest és a Fradi, valamint az MTK és a Fradi játszott egymással. Az örökmérleg rendkívül kiegyenlített: 81-szer nyert az MTK, 82-szer az Újpest, 53 alkalommal döntetlen született. A közelmúltban az MTK viszont lényegében az Újpest mumusa, elég csak arra gondolni, hogy a lilák az idei négy vereségükből kettőt a kék-fehérek ellen szenvedtek el. A forma alapján mégis az Újpest mondható esélyesebbnek.

Délután mindenképpen érdekesnek ígérkezik még a Vidi–Kisvárda, hiszen a címvédő ősszel nagy meglepetésre nem tudott nyerni Kisvárdán, a gyenge tavaszi rajt miatt pedig nem fér bele a Vidinek még egy botlás. A Kisvárda eközben a kiesés elől menekül, ám jelenleg tizenegyedik. A sereghajtó Haladás a Honvédhoz látogat, ám sok esélyük a bennmaradásra már nincsen a szombathelyieknek.

A Debrecen Felcsútra látogat, míg a Mezőkövesd a Paksot fogadja, este pedig jön az FTC–Diósgyőr! A Fradi az előző körben simán nyert, míg a Diósgyőr nagy zakóba szaladt bele Újpesten, így ellentétes előjelekkel várják a felek a meccset. A Ferencváros egyébként is listavezető, míg a Diósgyőr a kiesés elől menekül.

Az NB I. és az NB II. mellett végre elindul az NB III. is, március 3-án, azaz most vasárnap lesz az első tavaszi forduló. Pontosabban a második, mert az elsőt lejátszották már a télen, de a lényeg, hogy most folytatódik a harmadosztály. A III. kerületi TVE és a Pápa összecsapását mindenkinek csak ajánlani tudom, részben én is gondoskodom majd a hangulatról! Emellett a Közép csoportból emelném ki a SZEOL és a Pécs találkozóját, vélhetően ott sem lesz hiány nézőkből.

Az NB II-ben és az NB III-ban a találkozók zöme vasárnap 14:30-kor kezdődik, de néhány kivétel lesz, köztük a Vasas és a Nyíregyháza rangadója, mely most ugyan a másodosztályban kerül megrendezésre, de az NB I-ben is elférne!

Friss eredményekért és beszámolókért kövessétek a Pörge szurkol Facebook-oldalt tavasszal is!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére