Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendõrkutyák védték meg Dárdait a meccse után

Pörge Béla

2018.03.18. 17:30

A Hertha idegenben gyõzött a Hamburg ellen, a hazai szurkolók pedig nem viselték jól a kudarcot.

Szombaton délután Dárdai Pál csapata, a Hertha a hajrában 2–1-re győzött Hamburgban, ezzel a berliniek megerősítették helyüket a középmezőnyben. Ennél fontosabb, hogy a Hamburg még közelebb került a kieséshez, ami azért érdekes, mert az együttes még soha nem esett ki a Bundesligából. Az alapítás óta a bajnokság tagja, így a HSV még a Bayern Münchennél is több idényben szerepelt.

A szurkolók nem is viselték jól a vereséget. Már a meccs előtt is összecsaptak a berlini drukkerekkel, a lefújás után pedig elözönlötték a pályát.

A Nemzeti Sport szerint nagyjából 100-an megindultak az öltözők felé, odáig azonban nem jutottak el, hála a rendőröknek. A rendőrség még kutyákat is bevetett a biztonság érdekében, így végül a játékosoknak és a stábtagoknak (így Dárdai Pálnak, a Hertha edzőjének) sem esett baja.

Összesen kilencen sérültek meg, hat rendező, két szurkoló és egy rendőr.

A hírek szerint többeket letartóztattak. Még nem tudni, milyen büntetés vár a klubra, de a sorozatos rossz szereplést egyre kevésbé viselik jól a szurkolók.

A Hamburg jelenleg az utolsó a tabellán, hét pontra az osztályozót érő 16. helytől. A Köln a bajnokság eleje óta először mozdult el a sereghajtó pozícióból, a Hamburgot megelőzve. Az elmúlt négy évben már kétszer is csak osztályozón maradt bent a HSV a Bundesligában, egyszer pedig az utolsó bent maradást érő helyen végzett az együttes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére