Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rajthoz állhat Kovács Bálint a Le Mans-i 24 órás motorversenyen

Ányos Miklós

2019.12.14. 21:30

Malajziai teljesítménye nyomán jövő áprilisban is lehetőséget kap a versenyzésre Kovács Bálint, annak ellenére, hogy műszaki hiba miatt nem ért célba a hosszú távú gyorsaságimotoros világbajnokság szombaton rendezett sepangi futamán.

Kovács, a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának idei bajnoka, a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora csapatban állt rajthoz Sepangban a Superstock 1000 géposztályban, egy cseh és egy horvát motoros társaként, azonban utóbbinak az edzések alatt kiújult a vállsérülése, ezért a futamon már nem motorozhatott. Hazatért és valószínűleg műtét vár rá.

Kovácsnak így a cseh Dominik Judával váltásban kellett elindulnia az eredetileg nyolcórás, ám a heves esőzés miatt jelentősen lerövidített, végül három óra elteltével leintett viadalon. Kovácsék a 47. helyről rajtoltak, és egészen a 27. pozícióig kapaszkodtak fel, ám műszaki gondjaik adódtak, majd a Suzuki GSX-R 1000 lánca elszakadt, ezért néhány körrel a leintés előtt fel kellett adniuk a küzdelmet. Michael Fojtik, a cseh csapat vezetője a futam után bejelentette, hogy a következő, áprilisban sorra kerülő Le Mans-i 24 órás versenyen Kovács Bálint újra lehetőséget kap, mert elégedettek voltak a teljesítményével, gyorsaságával és megbízhatóságával. Fojtik szerint csiszolatlan gyémántra bukkantak.

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy itt lehettem Sepangban, bár a mostoha körülmények miatt felemásra sikerült ez a hétvége. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy a mezőny nagy részével képes voltam felvenni a versenyt a köridőket tekintve

- nyilatkozta Kovács a H-Moto Team 18 éves versenyzője, majd hozzátette,

még fel sem fogtam igazán, hogy ott lehetek Le Mansban, de mindent megteszek azért, hogy a legendás futamra a lehető legjobban felkészüljek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére