Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paralimpia 2020 – újabb két magyar úszó nyert aranyérmet

Jánosy Károly

2021.09.02. 11:50

Újabb két magyar paralimpiai aranyat szerzett a magyar küldöttség Tokióban. Előbb Konkoly Zsófia nyert 100 méteres pillangóúszásban, az S9-es kategóriában, majd röviddel később Pap Bianka 100 méteres hátúszásban aratott győzelmének örülhettünk.
Konkoly Zsófia a tokiói paralimpián korábban négyszáz méter gyorson és kétszáz méter vegyesen szerzett ezüstérmet, utóbbiban csak centiméterekkel lemaradva a győztestől. Ezenkívül van egy hatodik helye száz méter háton, és ötödik lett a 4x100 méteres női gyorsváltóval, ezzel ő eddig a tokiói paralimpia legeredményesebb magyar versenyzője.
Az S10-es kategória magyar indulója, Pap Bianka – akinek gyerekkori síbalesete miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja – a leggyorsabb volt az előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben „leúszta” a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t. A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte.
Pap – aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt – másodszor állhat dobogóra a japán fővárosban, szerdán 400 gyorson ezüstöt nyert.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére