Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Papíron már megelőzte a Real Madridot a Manchester City

888.hu, MTI

2022.10.11. 18:40

Öt csapat már a továbbjutásért játszik ma este a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A csoportkör negyedik fordulója legizgalmasabb összecsapásának talán a Milan-Chelsea összecsapás ígérkezik. A varsói Sahtar-Real Madrid mérkőzésnek is van tétje: a blancók újabb trófeához juttathatják Carlo Ancelottit, hiszen a Real mestere újabb győzelmével beérheti a BL-rekorder Alex Fergusont, aki 102 BL-meccset nyert.

 

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője újabb elismerést szerezhet, ha győzelemre vezeti csapatátMTI/EPA/Sedat Suna

 

A címvédő és három fordulót követően százszázalékos Real Madridnak a saját kezében van a sorsa. A spanyolok Varsóban találkoznak az egy hete otthon 2:1-re legyőzött Sahktar Donyeckkel, és amennyiben nem kapnak ki, máris biztosíthatják a helyüket a sorozat egyenes kieséses tavaszi folytatására. A Real Madrid harmadszor nyerhet meg egymás után hat BL-találkozót, az előző két hasonló sorozat végén, 2014-ben és idén a trófeát is begyűjtötte. Vezetőedzője, Carlo Ancelotti pedig egy újabb győzelemmel beérheti a BL-rekorder Alex Fergusont, aki 102 BL-meccset nyert.

„A legjobbak ellen játszunk, de reméljük, most nem a legjobb formájukat hozzák. Merészebbek leszünk támadásban, és kevesebb hibát akarunk elkövetni a középpályán. Saját játékunkat akarjuk játszani, ahogy azt a második félidőben tettük a Bernabéuban.”
– nyilatkozta Igor Jovicsevics, a Shakhtar edzője

A csoportban a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig a Celtic Glasgow vendége lesz, amelyet egy hete, otthon 3:1-re legyőzött. A német együttesből azonban a térdszalagszakadása miatt megműtött Gulácsi Péter hiányozni fog, a már megoperált csapatkapitányra hosszú pihenő vár. A karszalagot megöröklő Willi Orbán, valamint Szoboszlai Dominik a BL-meccshez hasonlóan a hétvégi bajnoki összecsapáson is kezdőként lépett pályára, a lipcseiek Mainzban játszottak 1:1-es döntetlent. A csoportkört két vereséggel kezdő Leipzig kedden akár a második helyre is felléphet, amely a továbbjutáshoz jó alap lehet számára a hátralévő két fordulóra.

 

A G csoportban két együttes már reménykedhet abban, hogy biztosítja helyét a nyolcaddöntőben. A címvédőhöz hasonlóan szintén hibátlan Manchester Cityt a Gracenote elemző cég a Real Madrid előtt a leginkább esélyesnek tekinti a végső sikerre, az angoloknak 24, a spanyoloknak 22 százalékos esélyt ad a trófea megnyerésére. A City a Köbenhavn elleni idegenbeli győzelemmel már biztosan bejut a 16 közé, illetve döntetlen esetén akkor, ha a Sevilla nem tud nyerni a Dortmund vendégeként. A német csapat szombaton a Bundesligában 2:2-es döntetlent játszott otthon a Bayern Münchennel, és szintén reálisan bízhat a nyolcaddöntő keddi elérésében. Ehhez szintén nyernie kellene, ami a spanyolok ellen otthon kötelező feladat számukra, illetve abban az esetben már egy döntetlennel is tervezhetnek a tavaszi folytatással, ha a FC Köbenhavn nem kerekedik a kiváló formában lévő Manchester City fölé. Josep Guardiola csapata a Premier League szombati játéknapján a Southampton elleni 4:0-s hazai győzelemmel hangolt a keddi találkozóra, az elmúlt hónapokban nagyszerű teljesítményt nyújtó norvég sztárcsatára, Erling Haaland pedig ezúttal is betalált.

A H csoportból két együttes juthat tovább, az éppen egymással meccselő Paris Saint-Germain, valamint a Benfica. Ehhez a franciáknak és a portugáloknak is győzniük kell, tehát a nyolcaddöntő most még csak egyiküknek sikerülhet, amelyhez viszont még az is kell, hogy a Juventus ne nyerjen a Maccabi Haifa otthonában.
A kiegyenlített E csoportból még egyik csapat sem juthat tovább, a négyes rangadóján a Milan a hozzá hasonlóan négy ponttal álló Chelsea-t fogadja, és igyekszik visszavágni a múlt héten az angolok vendégeként elszenvedett 3:0-s vereségért.

 

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Matt O'Riley a Celtic játékosa az RB Leipzig-Celtic mérkőzésen MTI/AP/Michael Sohn

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

E csoport: Dinamo Zagreb–Salzburg 21:00, Milan–Chelsea 21:00 (M4 Sport)

F csoport: Sahtar Doneck–Real Madrid 21:00 (Sport1), Celtic–RB Leipzig 21:00 (Sport2)

G csoport: Köbenhavn–Manchester City 18:45 (Sport1), Dortmund–Sevilla 21:00

H csoport: Maccabi Haifa–Juventus 18:45 (Sport2), Paris SG–Benfica 21:00

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére