Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: harcos karaktereket is nevelünk az akadémián

888.hu

2022.06.07. 09:50

Orbán Viktor szerint nemcsak labdarúgókat, igazi harcos karakterű felnőtteket is nevelnek a felcsúti akadémián. A kormányfő az M4 Sportnak a 15. Puskás-Suzuki kupa U17-es nemzetközi utánpótlástorna hétfői zárómérkőzése után nyilatkozott a csatornának.

 

Orbán Viktor miniszterelnök az 1:0-ás hazai sikerrel végződött magyar-angolra is visszautalt, hiszen a győzelem azt igazolja, hogy nagyon jó műhelymunka folyik a magyar akadémiákon, így Felcsúton is. Annál is inkább, mert öt-hat egykori akadémista lépett pályára a Puskás Arénában, köztük három – a mérkőzés talán legjobbja, Nagy Zsolt, Sallai Roland és Kleinheisler László – felcsúti nevelés. Dr. Mezey Györgyöt is méltatta, mint a Puskás-Suzuki kupa egyik letéteményesét, és köszönetet mondott az autógyártó cégnek, amiért támogatja a tornát.

A miniszterelnök szerint az idegenlégiósokkal tűzdelt, a bajnoki címért sokáig versenyző felnőttcsapat esetében az eredmény másodlagos – fontosabb, hogy akadémisták játéklehetőséget kapjanak, öten-hatan rendszerint a kezdőbe is befértek. Orbán Viktor arra is kitért, hogy Felcsúton igazi harcos karaktereket nevelnek, felnőtt embereket, nemcsak futballistákat.

A tornát a mezőny legjobbja, a Real Madrid nyerte, miután a döntőben 4:0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére