Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harcsa Zoltán kiütéssel kapott ki a világbajnok kubaitól

888.hu

2016.08.12. 19:44

Harcsa Zoltán kiütéssel kikapott a világbajnok kubai Arlen Lopeztől, így kiesett a 75 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntőjében az olimpia ökölvívótornáján. 

Jött az az ütés. Nem is tudom. Milyen volt? Egyenes, balról, jobbról? Nem volt erős, csak pontos. Csak úgy jött."

– mondta el Harcsa Zoltán nem sokkal kiütése után, mert nem emlékezett arra, hogy az ütés előtt mi is történt. Csúnyán beleszaladt az utolsó magyar öklöző a kubai villantásába, a hibás védekezés után bekapott bal csapottba. Tény, hogy nehéz ellenfele volt a 23 éves magyar bokszolónak. 

A találkozó első három percében az ifjabb Balzsay Károly tanítványa kitűnően harcolt a szorítóban. Klasszis ellenfelével nem túl tempós, de kiváló első menetet vívott. Az első menetben nagy kockázatokat nem vállalt, de többször támadt, és többször sikerrel is járt. Lopez szintén megvillantott egyszer-egyszer valamit kivételes tudásából, ám szemre döntetlen körülinek tűnt a meccs. 

Az viszont nem derült ki, hogy a pontozók miként értékelték a látottakat, ugyanis az utolsó másodpercben Harcsa figyelmetlen volt, leeresztette a jobb kezét, nem mozgott el, Lopez pedig egy óriási balegyenessel telibe találta az arcát, amitől a magyar padlóra zuhant, majd néhány másodperc után tántorogva felállt, a vezetőbíró azonban nem engedte tovább a küzdelmet.

Szerencse, hogy a mérkőzésvezető nem engedte tovább a küzdelmet, mert Harcsa nem volt magánál. Amikor jobban lett, így nyilatkozott:

Nem igazán tudok most okosat mondani. Nem éreztem, hogy erősebb, vagy gyorsabb lett volna nálam, ő is eltalált néhányszor, én is őt. Aztán a végén egy tizedmásodpercre kihagyott a figyelmem, ő meg jókor ütött, jó helyen talált el, ennyi. Ez benne van a bokszban, de most úgy érzem, egy életre elvette a kedvem, nagyon el vagyok keseredve."

– értékelt pár perccel a mérkőzése után Harcsa Zoltán a vegyeszónában.

Ezzel nem maradt versenyben magyar az ökölvívótornán, mivel vasárnap Bacskai Balázs (69 kg) a selejtezőben vereséget szenvedett.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére