Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õk a focivébé rekorderei

Sümeghi Lóránt

2018.06.14. 16:00

Bemutatjuk a 2018-as oroszországi torna legkisebb, legnagyobb, legkönnyebb, legnehezebb, legfiatalabb és legidõsebb játékosait.

Érdekesség, hogy harminchat centiméter különbség van az oroszországi világbajnokság legalacsonyabb és legmagasabb labdarúgója között. A 32 válogatott játékosai közül csak egy lépi át a kétméteres határt, a horvát csapat és a belga Gent kapusa, Lovre Kalinic 201 centiméter magas. Mindössze egy centivel alacsonyabb nála Jannik Vestergaard, a dánok hátvédje. A legalacsonyabb – vélhetően főként lábbal veszélyeztet majd a szaúdi együttesben – Jahja al-Sehri, a spanyol élvonalbeli Leganes csatára, ugyanis csak 165 centiméterre nőtt. Ezzel ő a vb legapróbb résztvevője – holtversenyben a svájci Xherdan Shaqirivel és a panamai Alberto Quinteróval.

A legidősebb az egyiptomi kapus, Esszam el-Hadari 1973. január 15-én született, így 45 életévével ő a torna korelnöke, emellett a vb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lehet, amennyiben lehetőséget kap Héctor Cúper szövetségi kapitánytól. A rekord most még a kolumbiai Faryd Mondragóné, ő 2014. június 24-én 43 évesen és 3 naposan játszott a vb-n. El-Hadari még a szenegáli, a szerb és a belga válogatott szakvezetőjénél is idősebb. A legfiatalabb az ausztrál Daniel Arzani, aki mindössze 19 éves, ő a világbajnokság egyetlen futballistája, aki 1999-ben jött világra. Az iráni születésű csatár így is csak harmadik az örökranglistán, a rekordot a nigériai Femi Opabunmi tartja, aki 17 évesen és 2 hónaposan lépett pályára a 2002-es vb-n.

A "nehézsúlyúak" rangsorát a panamai Roman Torres vezeti, aki 99 kilogrammot nyom. A Seattle Sounders hátvédje elvileg egy kilóval könnyebb az angol Harry Kane-nél, ennek azonban – mint arra az angol sajtó felhívta a figyelmet – a szigetországi szövetség hibás adatközlése az oka. A Tottenham Hotspur ásza ugyanis valójában csak 89 kiló. A mezőnyből csak a japán Inui Takasi nem éri el a 60 kilót, a spanyol Betis szélsője 59 kilogrammos. A második helyen álló angol Jesse Lingard egy kilóval nehezebb nála.

A legnagyobb tapasztalattal pedig az uruguayi Oscar Tabarez ül le a kispadra a vb-n, ő 71 éves. Minden idők legöregebb vb-kapitánya egyébként a német Otto Rehhagel, aki 71 évesen és 306 naposan vezette a görög csapatot a 2010-es dél-afrikai tornán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére