Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc év után visszatér Robert Kubica a Forma-1-be

Csordás Bettina

2018.11.22. 12:42

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Williams megerõsítette, hogy Robert Kubica 8 év kihagyás után 2019-tõl ismét a Forma-1-es mezõny teljes értékû tagja lesz, az õ autójukkal küzd majd a bajnokságban.

Robert Kubica 2011-es horrorbalesetét hosszas rehabilitációs folyamat követte, sorra jöttek a biztató hírek a drámai ralibalesetet szenvedett pilótáról. Miután újra formaautós tesztlehetőséget kapott, azóta szinte folyamatosan záporoznak a hírek, hogy a súlyos karsérülést szenvedett pilóta már bevethető állapotban van, és nemcsak tartalékpilótaként, hanem teljes értékű pilótaként is visszatérhet a Forma-1-be.

Nyolc év után végre beértek a találgatások, a Williams Martini Racing egyik autóját vezetheti majd a 2019-es Forma-1-es szezonban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Williams Martini Racing (@williamsracing) által megosztott bejegyzés,

 

A hivatalos bejelentést követően Kubica is nyilatkozott.

Mindenekelőtt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segített az életem e nehéz időszakában, amit az utóbbi pár év jelentett” 

– kezdte Robert Kubica.

Egész életem egyik legnagyobb eredményét jelenti, hogy visszatérhetek a Forma–1-be.  Biztosra veszem, hogy kemény munkával és elhivatottsággal az egész csapatot arra motiválhatjuk, hogy szép dolgokat érjünk el együtt. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hogy hittek bennem! Már alig várom, hogy újra F1-es autóba üljek és versenyezhessek!”

– mondta a lengyel pilóta.

Claire Williams kiemelte, Kubica idei munkája és az elvégzett alapos fizikai felkészülése kellően meggyőző volt számukra ahhoz, hogy előléptessék állandó versenyzőnek. Emellett karakteres személyisége is nagy érték a csapat számára.

Mindannyiunkat lenyűgözött a Williamsnél az, amit elért, és az, hogy megmutatta, milyen erős karakter, mennyire kitartó. A szezon során elkötelezetten támogatta a csapat munkáját, a színfalak mögött rendíthetetlenül dolgozott, és mára nemcsak megvetette a lábát a csapatban, de annak sokra becsült tagjává is vált. Az eltökéltsége igen figyelemreméltó, megtestesíti a Williams küzdőszellemét is”

– hangsúlyozta a csapatfőnök.

A Formula-1 hivatalosan is üdvözli a száguldó cirkusz egykori kiemelkedő alakjának újraszerződtetését.

Nyolc év alatt rengeteg változás történt az F1-ben. 2010 óta szinte minden lényeges szabály, az autók, a motorok és a gumik is megváltoztak. A kérdés az, hogy a lengyel pilóta mennyire tud alkalmazkodni a megváltozott környezeti feltételekhez, az új technológiai újításokhoz, mennyire tudja majd felvenni a versenyt a mostani pilótákkal. Kubica egykori heves versenyzési stílusa kísértetiesen hasonlít egy mostani, igen domináns versenyzőjére, ő pedig Max Verstappen. Robert Kubica 33 évesen kezdhet egy teljesen új érát saját karrierjében, most kiderül, mennyire lehet még színfoltja a Forma-1-nek, mennyi maradt a 2010 előtt sokszor emlegetett Kubica-karakterből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére