Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyert, de nincs könnyű helyzetben a Fradi

Pörge Béla

2019.07.10. 21:54

A Ferencváros 2–1-re legyőzte a Ludogorec Razgrad együttesét, ezzel előnnyel várhatja a visszavágót, ami viszont várhatóan nagyon nehéz lesz.

Jól kezdett az FTC a Ludogorec ellen a BL-selejtező első körének első meccsén. Az első percektől fogva a Fradi birtokolta többet a labdát, majd az első öt perc után Lovrencsics beadására érkezett éppen jókor Tokmac, aki a kapuba lőtte a labdát, 1–0. A vezetés megszerzése után is fölényben játszott a Fradi, a bolgároknál alig volt a labda az első negyedórában.

Érdekesség, hogy a két csapat úgy állt fel, hogy egyaránt három-három hazai és nyolc-nyolc külföldi játékos lépett a pályára.

Az első 15 perc után a Ludogorec felébredt: a huszadik perc körül zsinórban három szögletig is jutottak a bolgárok, ám ezekből komolyabb veszély nem alakult ki. A 31. percben viszont egy eladott labda után Tchibota lőhetett kapura, Dibusz csak ütni tudta a lövést, a kipattanóra pedig Swierczok ért oda elsőként, és nem is hibázott, 1–1.

A félidő hátralévő részében gól nem esett, főleg a mezőnyben zajlott a játék, a Ludogorec némileg veszélyesebb volt, de komolyabb ziccerig egyik csapat sem jutott el.

A második játékrészt is aktívabban kezdte a Ferencváros, láthatóan győzni akart hazai pályán a magyar bajnok. A nyomás góllá is érett: előbb úgy tűnt, hogy már a 61. percben, ám ekkor még lesről fejelt a kapuba Priskin. A 65. percben aztán Tokmac beadása után Zubkov 10 méterről szépen, védhetetlenül a kapuba vágta a labdát, 2–1.

A Fradi gólja után megint sebességet váltott a Ludogorec (vagy az FTC állt vissza), és ismét a bolgárok kerültek fölénybe. A 71. percben Swierczok fejese után védett nagyot Dibusz.

A hajrában a Ludogorec ugyan veszélyesebb volt, de gólhelyzetig nem jutott el, míg a Fradi játékában alig-alig volt veszély, inkább az eredmény megtartása volt a cél. Az utolsó percekben és a négyperces hosszabbításban beszorult az FTC, ám újabb gól nem esett, 2–1-re nyert a magyar bajnok.

A győzelemmel ugyan előnyt szerzett a Fradi, de nem várhatja kényelmes helyzetből a visszavágót a Ferencváros, egy egygólos győzelemmel már a Ludogorec jutna tovább, így nagyon izgalmas és – a mai utolsó harminc perc alapján – nagyon nehéz meccs vár a magyar bajnokra jövő szerdán Bulgáriában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére