Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Női kézilabda-vb: egy kis égi segítség most is jól jöhet a lányoknak

Jánosy Károly

2021.12.01. 17:30

A házigazda Spanyolország Argentína elleni mérkőzésével ma este megkezdődik a női kézilabda-világbajnokság. A lányok nem vághatnak neki túl nagy reményekkel, az elmúlt években jobbára epizódszerep jutott nekik. Legutóbb 2005-ben, a Németh András vezette válogatott állhatott fel a dobogó harmadik fokára a vb-n.

 

Az elmúlt 16 évben csak egy Eb-bronzzal gazdagodott a magyar éremgyűjtemény, így az erőviszonyok ismeretében most a negyeddöntőbe jutás lehet a reális célja az olimpiai hetedik helyezett csapatnak. A tokiói játékok után kinevezett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány dolgát nehezíti, hogy több rutinos játékosra nem számíthat. A szentpétervári vb-n bronzérmet szerzett exkapitány, Németh András szerint optimális esetben ott leszünk a nyolc között, de azért szükségünk lesz egy kis szerencsére is.

„Csakúgy, mint a futballban, a kézilabdában is a klubokban kapják a legnagyobb terhelést a játékosok” – nyilatkozta a 888.hu-nak a szakember. „Jó, ha tíz-tizenkét nap jut a válogatott közös felkészülésére a világversenyek előtt, de ennél inkább kevesebb. Amiből kifolyólag több meglepetéseredmény születhet. Azok a csapatok – például Szlovénia, Montenegro – élveznek némi előnyt, amelyekben sokan egy klubban játszanak. S hogy 2005 óta miért nem jutottunk be az elődöntőbe? A fiataloknak vért kell izzadni, hogy a klubokban szóhoz jussanak a légiósok mellett. De a 2018-ban vb-aranyat nyert juniorgárdára már lehet építeni. Kell a jó értelemben vett vagányság és az elszántság. Annak idején Szentpéterváron a Görbicz Anita nevével fémjelzett új generáció már érett játékkal mutatkozott be, de nekik is szükségük volt egy kis szerencsére. Ott egy időn túli hetest védett ki Pálinger Kati Szlovénia ellen, s ezzel lett döntetlen, ami az ellenfél búcsúját jelentette, és nem vittük tovább ezt az eredményt. Most sem árt némi »égi« segítség!”

A nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

A magyar csapat a csoportkörben csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, hétfőn pedig Németországgal találkozik, 20.30-kor. A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére