Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Női kézilabda olimpiai selejtező: küldetés teljesítve, irány Tokió!

Jánosy Károly

2021.03.20. 20:15

Hosszú szünet után újra ötkarikás résztvevő a magyar női kézilabda válogatott. Kovacsics Anikóék a győri olimpiai selejtező második játéknapján 31–23-ra legyőzték Szerbiát. A vasárnapi, oroszok elleni mérkőzés már csupán formaság, hiszen a csoport első két helyezettje utazhat a nyáron Tokióba.

Akarva, akaratlanul jobban odafigyel az ember a szomszédaira ilyen vérzivataros, fertőzés veszélyes időkben. Már azért, is mert alul, fölül, jobbra, balra majd' mindenki a magyar lányok győri olimpiai selejtezőjét figyeli, és a saját tévékészülékünkön akár a hangot is levehetjük, mert a fal túloldaláról is tisztán hallható a közvetítés. Nem véletlenül övezi kiemelt figyelem a selejtezőtornát, válogatottunk 2008 óta csak távoli szemlélője volt az ötkarikás játékoknak, a maiak legfeljebb csapattársuk, Tomori Zsuzsanna elbeszéléseiből tudják haloványan elképzelni, milyen is egy olimpiai torna.

Sajnos, az ETO sikereinek jóvoltából elkényeztetett értő győri közönség sem ülhetett a lelátókon. A nézők hangos buzdításától kísérve nyilván könnyebb dolguk lett volna a Kovacsics Anikóéknak a szerbek ellen, de azért így sem lehetett okunk panaszra. Már az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Szöllősi-Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó révén két gyors góllal jeleztük a szerbeknek, hogy véresen komolyan vesszük az olimpiai szereplésről szőtt terveinket. A két gárda közötti különbség a szünetig 4-5 gólosra duzzadt, köszönhetően a szapora góltermelés mellett a jó védőmunkának és a bravúrokat bemutató kapusnak, Bíró Blankának.

A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, olyannyira, hogy előbb hat-, majd nyolcgólosra duzzadt az előnyünk. Az idő előrehaladtával a magyar válogatott egyre közelebb, a szerb pedig egyre távolabb került Tokiótól. A hajrában végkép padlóra küldtük a szerbeket azzal, hogy az 55. percben Jelena Lavko hétméteresét a Bíró helyére beugró Janurik Kinga kivédte. A hátralévő öt perc már csak afféle jutalomjáték volt, 31-23-ra nyert Magyarország. Küldetés teljesítve, 2008 után újra ötkarikás résztvevő a magyar női kézilabda-válogatott.

- Nagyon egységes és elszánt volt a társaság, mindenki egy irányba húzott, ráadásul kitűnően játszottak a lányok – nyilatkozta az M4 Sportnak Elek Gábor szövetségi kapitány. – Nagyon sok munka van ebben a sikerben, köszönet érte mindenkinek, hálás vagyok, hogy a segítőim végig mellettem álltak, és komoly terhet vettek le a vállamról.

- Ez volt életem egyik legfontosabb és talán legjobb meccse is – mondta Kovacsics Anikó, a válogatott csapatkapitánya. – Sokak napját sikerült szebbé varázsolnunk ezzel a győzelemmel.

- Extázisban játszottunk – árulta el Bíró Blanka. – Már délelőtt láttam a lányokon, hogy nagy dolgokra lesznek képesek, és tényleg minden összejött Szerbia ellen. El sem hiszem még, hogy ott leszünk Tokióban.

A vasárnap este fél kilenckor az oroszok elleni mérkőzésen már felszabadultan játszhat az olimpiára készülő csapat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére