Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Neymar: Meghalok a pályán a BL-döntő érdekében!

Jánosy Károly

2021.05.04. 13:20

Története első Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet a Manchester City. Ehhez persze előbb meg kellene állítani a Neymarral és Mbappéval felálló Paris Saint-Germain rohamait. A párizsi első találkozót a City 2-1-re nyerte, így jóval kényelmesebb helyzetben várhatja a ma esti visszavágót.

 

Azért hazai pályán sem lesz könnyű megállítani a francia rohamokat. A sajtóban nyilatkozó szakemberek szerint a City jóval esélyesebb, s nem csupán az első mérkőzésen elért 2-1 miatt. Az angolok imponáló sorozattal jutottak az elődöntőbe, 10 győzelem és 1 döntetlen szegélyezte útjukat. Az eddigiek azonban mind semmivé válhatnak, ha feltámadnak Neymarék.

„Nagyon nehéz első meccsünk volt a City ellen, de hinnünk kell abban, hogy nem ez számít, sem a statisztikák, nem az esélyekkel kell foglalkozni” – nyilatkozta a brazil futballcsillag a hétvégén, a Lens elleni 2-1-es győzelmük után a klub médiacsatornájának. „Szerintem minden párizsinak hinnie kell bennünk. A frontvonalban vagyok, és én leszek az első harcos, aki harcba száll a csapatért. A legjobbat hozom ki magamból, és mindent megteszek, hogy sikerüljön továbbjutnunk, még akkor is, ha ehhez a pályán kell meghalnom.”

Kétségtelen, a statisztika nem a PSG sikerét ígéri, a franciák útja némileg rögösebb volt riválisukénál, a 6 győzelem és 1 döntetlen mellett 4 vereség is becsúszott nekik. A szakértők majd’ kétharmada pedig az angolok továbbjutására tippel. S ha ez bekövetkezne, véget érne a Pep Guardiolát sújtó tíz szűk esztendő, mert a City trénerének azt követően, hogy 2011-ben felállt a Barcelona kispadjáról, nem termett sok babér a BL-ben. Sem a Bayern Münchennel, sem a Cityvel.

„Az ellenfél edzője nagyon okos, nem tudom, mit talált ki a visszavágóra” – nyilatkozta a manchesteriek szakvezetője az UEFA honlapjának. „Ugyanazok a veszélyek leselkednek ránk, mint az első találkozón. Jól kell védekeznünk, a nehéz pillanatokban szükség lesz az összetartásra, egymás kisegítésére, hiszen a világ talán legjobb támadóival nézünk szembe, akik egy villanásukkal eldönthetik a mérkőzést. Azt gondolom, gól nélkül nem nyerhetjük meg ezt a párharcot.”

Az is Guardioláék malmára hajtja a vizet, hogy már-már angol bajnoknak érezhetik magukat, olyan tetemes előnnyel állnak az élen. Így a katalán mester még azt is megengedhette magának, hogy a hétvégén pihentette kulcsjátékosait a Crystal Palace elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen. A PSG egyelőre a francia bajnokság második helyén áll, így nem sok pihenésben volt részük a sztároknak a Lens elleni bajnokin. Azaz Kylian Mbappé kisebb vádlisérülése miatt nem lépett pályára, de nehezen elképzelhető, hogy Manchesterben nélküle áll fel a csapat.

„Ránk nehezedik a nagyobb nyomás” – jelentette ki Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője. „Nem elég nyernünk, legalább két gólt kell szereznünk. A futballban bármi előfordulhat, nincs nagy különbség a két csapat között, ezt lehetett látni az első mérkőzésen.”

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó: Manchester City–Paris SG 21.00 (tv: M4 Sport)

 

Mbappét és Haalandot akarja a Real Madrid

Újabb csúcsra törő tervei vannak a holnapi, Chelsea elleni másik elődöntőre készülő Real Madridnak. Új stadionnal és a két legfelkapottabb ifjú sztár megszerzésével szeretné növelni ázsióját és bevételeit. Kylian Mbappéra és Erling Haalandra vetett szemet. A legvalószínűbb, hogy előbbit már a nyáron, a Dortmundban játszó utóbbit pedig jövőre igazolja le. Mbappé a Real Madridban szeretne játszani, ezért még mindig nem hosszabbított a PSG-vel. Amennyiben Mbappé nem hosszabbít, 150-180 millió euró körüli összegért eladják az idén, vagy megtartják, bízva abban, hogy idővel meghosszabbítja szerződését. Ezzel azonban Mbappé 2022 nyarán ingyen távozhatna. A Dortmund idén nem akarja elengedni Haalandot, de ha jövőre nem játszhat a csapat a BL-ben, akkor a csatár elköszön.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére