Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetek Ligája: angliai nyomáspróbára készül a magyar válogatott

Jánosy Károly

2022.06.14. 15:30

A gólok számában és a győztesben nem lehetünk biztosak, csak abban, hogy az angol labdarúgó-válogatott tagjai akkurátusan letérdelnek majd a ma esti, Magyarország elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt. S persze abban is, hogy újfent megkapjuk a magunkét, amiért negligáljuk a BLM-szertartást. Még jó, hogy nem teremtenek le az ötórai tea mellőzése miatt.

 

Az ikonikus helyszín, a Wembley-stadion helyett a Wolverhampton Wanderers otthonában, a Molineux-ban várja a magyarokat az angol válogatott. Nem arról van szó, hogy nem fontos számukra a Nemzetek Ligája, hiszen az olaszokkal is itt, a 32 ezres pályán randevúztak, de a Wembley-ben zenei fesztivál volt a hét végén. Mint ismert, az Eb-ezüstérmes Anglia kikapott a Puskás Arénában, és jelenleg a csoport utolsó helyén áll.

„Nem szokatlan, hogy Londontól távol játszik az angol válogatott.” – árulta el a 888.hu-nak Dénes Tamás szakíró, futballtörténész.
„Tizenhat éve például a főváros helyett a manchesteri Old Traffordon találkozott a magyar csapat az angolokkal. S nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy azért híres helyszín a wolverhamptoni aréna is, hiszen 1954 decemberében, a Honvéd elleni győzelem nyomán született meg a Bajnokok Ligája elődjének, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának ötlete. Alig több mint egy évvel az évszázad mérkőzése után a Wolverhampton 3–2-re verte az Aranycsapat több klasszisát – Bozsik, Czibor, Puskás, Kocsis – felvonultató Honvédot, amely az első negyedóra után már 2–0-ra vezetett. A siker után az angolok szokásos szerénységükkel kijelentették, az övék a világ legjobb csapata. A francia L'Équipe szerkesztői természetesen úgy vélték, ez nem igaz, hiszen a többi nagy európai klub ott sem volt, ez adta a kupasorozat 1955-ös indításának ötletét. Legutóbb egyébként 1956-ban játszott a Molineux-ban az angol nemzeti csapat.”

 

Az angolok most nyilván revánsot akarnak venni a néhány nappal ezelőtti budapesti vereségért, amely a lelátóról hallatszó gyerekzsivajjal, füttyszóval együtt alaposan felpiszkálhatta a házigazdákat. A játék képe alapján akár 2–3 gólos magyar siker is születhetett volna. Nem csoda, hogy erősen fogadkoznak, és a telt házas hazai pálya is a javukat szolgálhatja.

„Le akarjuk győzni Magyarországot, ehhez pedig friss játékosok kellenek, és mivel három különböző stílsut képviselő ellenfél szerepel velünk egy csoportban, némileg a taktikán is változtatni kell. Kemény ellenféllel nézünk szembe, de szerencsére olyan játékosokkal dolgozhatok, akik elszántak, és éhesek a sikerre.” – nyilatkozta Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya.

Nagy Ádám, a válogatott középpályása szerint a házigazdák hozzáállása az eddigi szereplésük miatt sokat változhatott a budapesti meccshez képest:
„Győzelmi kényszerben fognak pályára lépni, főleg a nálunk elszenvedett vereség után, de azóta sincs győzelmük. Biztos vagyok benne, hogy nagy nyomást helyeznek ránk, hamar vezetést akarnak szerezni. Bízom benne, hogy nem fogjuk elkövetni azokat a hibákat, mint a korábbi találkozókon.”

„Ez lesz a negyedik tétmérkőzésünk tíz napon belül, ilyesmi soha korábban nem történt velünk. Nagy a terhelés, de az elmúlt két napban kipihenték magukat a játékosok. Amikor egy futballista válogatott mezben kifut a pályára, akkor el kell tűnnie minden problémának, fájdalomnak.” – jelentette ki Marco Rossi, a magyar válogatott kapitánya, és kiemelte, a szigetországban született Styles Callum számára különleges mérkőzés lesz a mai, mert a magyar válogatott tagjaként lesz jelen az angliai összecsapáson.

A várható kezdőcsapat: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló: Anglia-Magyarország 20:45 (M4 Sport)


A csoport állása: 1. Olaszország 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Németország 3, 4. Anglia 2.

Marco Rossi szövetségi kapitány a wolverhamptoni Molineux Stadinban MTI/Koszticsák Szilárd

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére