Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem számít a zárt kapu, gyerekek, menjetek meccsre!

Pörge Béla

2019.09.24. 18:00

Az MLSZ-re kiszabott büntetés ellenére akár telt ház is lehet az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen.

Ismert, hogy a magyar válogatott zárt kapus büntetést kapott, amiért az UEFA ellenőrei úgy találták, hogy rasszista megnyilvánulások hangzottak el a lelátón a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn. A döntés ellen ugyan fellebbezett az MLSZ, de ne legyenek kétségeink afelől, hogy zárt kapus lesz az október 13-ai mérkőzés. Ennek a ténynek a szomorúságán csak egy kicsit enyhít az, hogy legalább Szlovákia és Románia is zárt kapuk előtt fogja lejátszani a következő hazai selejtezőjét: mindkettő azért, mert a magyarokat gyalázták, ami a románok esetében különösen nagy teljesítmény, hiszen nem is egy csoportba került a két válogatott.

A zárt kapu viszont nem jelent feltétlenül üres lelátót.

Az UEFA szabályozása lehetővé teszi, hogy 14 éven aluli gyermeket (és kísérőik) ott legyenek a lelátókon zárt kapus meccseken is. Ráadásul nincsen korlátozva, hogy mennyi lurkót vihetnek így a mérkőzésekre, tehát akár telt ház is lehetne az azeriek elleni Eb-selejtezőn, főleg úgy, hogy a találkozó 18:00-kor kezdődik, tehát még a pizsamát is fel lehet lőni időben.

Természetesen ez a megoldás nem pótolja a szurkolókat, viszont az üres lelátóknál sokkal jobb hangulatot fognak teremteni a gyerekek.

Remélem, hogy az MLSZ legalább ezt a helyzetet tudja majd kezelni, és képes lesz több ezer gyereket toborozni, valamint kivinni erre meccsre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére