Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Nem az utolsó aranyat nyertük téli olimpián"

Pörge Béla

2018.02.27. 10:51

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke bizakodó, úgy véli, a magyar gyorskorcsolyában benne van még egy-két aranyérem.

Kósa Lajos az M1-en kedden elmondta:

megmutattuk, hogy ha a 2-es portástól a miniszterelnökig összefogunk valamiért, akkor meg tudjuk csinálni."

Hozzátette, ezért a sikerért gyakorlatilag 2012 óta dolgoztak, és külön kiemelte a világklasszis edzői stábot, köztük a kínai Li Nát, valamint a világ legjobb jégmágusát, a csapat korcsolyaélezőjét, a dél-koreai Dzse Szu Csunt.

Kósa Lajos megjegyezte, nem csak a sporteredményekben fejlődtek, elég csak arra gondolni, hogy Kövér Balázs olimpiai döntőben volt vezetőbíró a short trackeseknél, míg Pádár Beáta a nemzetközi bírói testületben foglal helyet.

Leszögezte: a férfi váltó sikere mellett nem szabad megfeledkezni a nőkről sem, akik a B döntőben a világcsúcson belüli idővel lettek másodikak a hollandok mögött, és összesítésben végül a negyedik helyen végeztek.

Ebben a fiatal csapatban még benne van egy-két olimpia, most megnyertük az első aranyat, de nem az utolsót"

— fogalmazott.

Arról, hogy a jövő generációjának mit jelenthet ez a siker, elmondta: ez az aranyérem nem a végcél volt, hanem egy út állomása.

Szeretném, ha mindenki megtanulna korcsolyázni, mert olyan képességeket fejleszt a gyerekeknél, amelyek nagyon szükségesek, koordináció és egyensúly"

— jelentette ki Kósa Lajos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére