Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

888.hu

2018.09.20. 20:55

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa-ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa-ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

A meccset a Groupama Arénában tartották meg 14 726 néző előtt.

Felállás

Vidi FC: Tujvel – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov – Kovács I., M. Scsepovics, Milanov. Kispad: Hársfalvi (kapus), Berecz, Hodzic, Pátkai, Tamás, Tóth B., Hangya. Edző: Marko Nikolics

BATE: Scserbickij – Poljakov, Milunovics, Filipenko, Filipovics – Ivanics, D. Baga, Jablonszkij, Dragun, Sztaszevics – Touminen. Kispad: Csicskan (kapus), Berezkin, Szkavis, Riosz, Kizito, Vologyko, Gorgyejcsuk. Edző: Alekszej Baga

Kezdődik a meccs

Piros-feketében a Vidi, a BATE sárga mezben tolta. A Mol Vidi FC kezdett.

Az első 4 percben óvatos kóstolgatások voltak csupán, aztán az ötödikben egy magyar akció bontakozott ki, amelynek végén Kovács István lőtt távolról, az erős lövés azonban nem találta el a kaput.

A Vidi a 7. perc elején is eljutott az ellenfél 16-osáig, azonban a beívelés pontatlan volt, így kirúgás következett.

A 9. perc végén egy labdaszerzést követően megindult a Vidi a középpályáról, Milanovot azonban leterítette egy fehérorosz és a földön maradt. A Vidi-támadást ezzel megakasztották és az eset következmény nélkül maradt.

A 14. percben Stopira kapott sárgát, aki az ellenfél 16-osa előtt akart labdát szerezni. A fehérvári lendületből érkezett és a labdát tartó BATE-játékost elsodorva tudta csak megszerezni a játékszert, amit a bíró nem nézett jó szemmel.

A mérkőzés első Vidi-szögletére a 17. perc elején került sor, egy harmatgyenge akció után a BATE játékosai kirúgták az alapvonalon túlra. Kovács szöglete a rövidre érkezett, ám egy fehérorosz kifejelte. Az ismétlés a hosszúra ment, ám az sem sikerült túl fényesre. Kirúgás következett.

A 20. percben a BATE jut szöglethez, miután az alapvonalig vitt labda egy védőről pattant ki. A vendégek első szöglete a rövidre érkezett, de egy magyar védő egy csukafejessel a félpályáig kiküldte.

A 23. percben szabadrúgáshoz jutottunk, Tuominen lépett oda Nikolovnak, amiből újabb szögletig jutott a Vidi. Kovács középre érkező szögletrúgása azonban használhatatlannak bizonyult.

A 25. percben éles szögből kapura lőhetett a BATE, ám a kapus helyezkedése tökéletesnek bizonyult Tujvel és Ivanics csatájában ezúttal a Vidi játékosa volt a győztes. A magyar kontrából nem sikerült kapura lőni, két lövés is elakadt a fehérorosz védőkben.

A 27. percben GÓLT lőtt a BATE Boriszov. Éles szögből Tuominen lőtte be, a védők képtelenek voltak megállítani, alapszitut kellett volna megoldani.

A 30. percben sárgát kapott Milanov, mivel hátulról csúszott rá egy BATE-védőre.

A 33. percben Kovács magasan fölé lövi Nego beadását.

Szabadrúgás a 37. percben, "szerb házicsata", ahogy a kommentátor fogalmazott. Scsepovicsot Milunovics rúgta fel, aki sárgát is kapott. A Vidi szabadrúgását Stopira végül fölé fejeli.

A 38. percben a BATE kapusának hárítani kellett, az ezután következő hazai szöglet említésre sem méltó...

A 42. percben Ivanics nézte ki magának a magyar kaput. A szépen felhozott labdát végül mellépakolta a fehérorosz csapat játékosa.

A 44. percben szerencsénk volt, a BATE a 16-osunk környékén passzolgatott, a Vinicius épp időben érkezett a blokkra, szerencsére eddigre a bíró már lefújta les miatt. Azért szerencsére, mert különben fehérorosz szöglet jött volna.

Egy perc lett a ráadás, ahol említésre méltó esemény már nem történt.

Az első félidő összességében közepesnek mondható. Pozitívumként tudom kiemelni, hogy a Vidi FC lelkesen, küzdősen játszott, próbálta beleadni a maximumot. A morállal nem is volt probléma. Az egyéni és a csapatjátékban levő hibákból és pontatlanságokból viszont bosszantóan sok volt. Rengeteg az eladott labda, a védelem sokszor ötletszerűen reagálta le a szituációkat. Tuominen kiszorított szituációból két védőt és a kapust is be tudta csapni, ilyen gólt ezen a szinten már semmiképp sem kellett volna bekapni. Az, hogy ez mégis megtörtént, a Vidi hibája és egyben a BATE játékosának dicsérete is. A fehéroroszok lassan hozzák fel a labdákat, okosan játszanak, spórolnak az erővel. Sokkal jobbnak nem mondanám őket, azonban az látszik, hogy egy összeszokottabb, technikásabb csapat, amely egy jobban átgondolt taktika alapján játszik.
Második félidő

A BATE Borisov kezd.

A 47. percben egy lest hozott össze a BATE, nem volt nagy helyzet.

A 49. percben egy BATE játékos, Poljakov szimulált, egy percet elszöszöltek vele. Remélem ez nem vetíti előre a meccs további eseményeit.

Az 50. percben Filipovics, a BATE játékosa kap sárgát, miután odalépett Milanovnak. Mindezt egy könnyen kifejelt Mol Vidi-szabadrúgás követi.

53. perc: újabb magyar szabadrúgás jobbról, miután egy újabb BATE-s szimulál. Kovács úgy lőtte meg a labdát, hogy az egyenesen a fehérorosz kapus kezében landolt.

55. perc: nagy magyar ziccer, amelyre végül lest intett a játékvezető. Stopira beadására a túloldalon váró Vidi-támadó túlságosan belelkesült, Nego lesen vette át a labdát. Így az ismétlés előtt már lefújták – ami szintén védőbe akadt volna el.

Az 56. percben egy kontrából mellébombázott a BATE. Ivanics jobbal a bal alsó mellé küldte középről.

A 60. percben cserélt a BATE: Tuominen, a góllövő jött le, Makszim Szkavi pedig a helyére.

62. perc: veszélyes BATE szabadrúgás, Tujvelnek kellett észnél lennie.

63. perc eleje: a Vidi-támadók addig szórakoznak az ellenfél 16-osa előtt, amíg elpuskázzák a lehetőséget. Sok passz volt, de érezhetően kezdett túl sok lenni, lövést senki nem vállalt, ezért végül a fel tudott szabadítani a BATE.

64. perc: Nego esett el az ellenfél 16-osán belül, a lassításon egyértelműen látszott, hogy a BATE-védő szabályosan szerelt.

65. perc: Fiola - Armin Hodzic csere.

67. percben Juhász Rolandnak kellett felszabadítania, amiből BATE szöglet lett. Kicsit később: egy BATE csere, Ivanic jött le, Gordeychuk pedig a pályán.

68. perc: Vinicius hazaadásából majdnem gól lett, mivel rövid volt a hazafejelt labda, azt lekapta a BATE-csatár. A magyar csapat kapusa észnél volt és még mázlink is volt, csak ezért nem lett 0-2.

70. perc: a Vidi tesz-vesz az ellenfél kapuja előtt, de a befejezés, nos, többnyire a lövésig sem jutunk el.

75. perc: Milanov le, Hangya Szilveszter pedig a pályán.

76. perc: újabb Vidi csere: Berecz Zsombor jön be és Nikolov megy le.

80. perc: Vinicius iramodik meg a jobb oldalon, a beadás védőről szögletre pattan. Kovács a hosszúra rúgja, semmi. A labda nem került elég messze, ezért a BATE 16-osához közel történtek az események, de lövőhelyzetet nem tudtak kialakítani a fehérváriak.

Végül a 82. perc végén egy harmatgyenge BATE támadásra is sor került. Szkavis be tudta adni, de gyenge volt és a kapus elcsípte.

A 83. percben Scsepovic tudott fejelni, de nem elég jól. A Vidi nagy helyzetet hagyott ki.

A 85. percben GÓLT lő a BATE Borisov. A BATE játékosa úgy tudott fejelni egy szabadrúgást követően, hogy közel s távol sehol nem volt Vidi-játékos. Egy vicc. A gólszerző Jegor Filipenko. 0-2.

87. perc BATE csere: Sztasevics le, Makszim Vologyko pedig a pályán.

Négy perc hosszabbítás következik.

A 93. percben Hadzic lőtt fölé szemből.

Egy utolsó szabadrúgás fért még bele a 96. percbe, amit sikerült eltaktikázni.

Látszott, hogy a Vidi küzdött, akart, de nagyon pontatlanul, sok hibával játszottak. Ha ezt nem tudják kiküszöbölni, akkor nemhogy győzelmet, de még döntetlent sem fognak elérni a csoportjukban. Mérsékelten rossz kezdés, gyászos eredmény.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére