Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon simán kikapott a magyar válogatott a horvátoktól

Pörge Béla

2019.10.10. 22:36

Könnyed 3–0-s győzelmet aratott a horvát válogatott Magyarország ellen.

Rettenetesen kezdődött magyar szempontból a Horvátország–Magyarország labdarúgó Eb-selejtező Splitben. Rögtön az első percekben óriási nyomást helyezett a magyar válogatottra a horvát csapat, az ötödik percben ráadásul sajnos mi is besegítettünk a világbajnoki ezüstérmesnek:

Kádár adta el a labdát a saját térfelének közepén, Modric teljesen üresen mehetett a kapura, nem is hibázott, 1–0.

Fotó: MTI

Sajnos a gól után sem javult a helyzet, az első húsz percben helyzete sem volt a magyar csapatnak, az egyetlen pozitívumot a szurkolótáborunk jelentette, sokszor lehetett hallani a magyar szurkolást.

A 22. percben végezhette el Magyarország az első szögletet, amit követően Vida fejese jelentett némi veszélyt, de csak egy újabb sarokrúgást jöhetett, majd felszabadult a horvát kapu. Sőt!

Ezúttal Lovrencsics követett el óriási hibát, odapasszolta a labdát Rebicnek a saját 16-osa közelében, a beadást követően Petkovic gyönyörűen sarkazott a kapuba az ötösről, 2–0.

A gól után jó 15 percig semmi említést érdemlő nem történt, majd Rebic szólója után Petkovic ismét remek mozdulattal lőtt kapura, Gulácsi ekkor még védett. A 42. percben már nem volt esélye a magyar kapusnak, miután egy jobbról érkező beadás után Kádár az ötösön lyukat rúgott, Petkovic pedig közelről a kapuba kanalazta a labdát, 3–0.

A szünetig – szerencsére – más már nem történt, a kérdés ekkor az volt, hogy megússzuk-e zakó nélkül. Az első 45 percben három potyagólt kapott a magyar válogatott, emellett még legalább két-három ziccer adódott a horvátok előtt, míg magyar támadás egész egyszerűen nem volt, ijesztően nagy volt a különbség a két csapat között.

A második játékrész kicsit jobban kezdődött, de nem sokáig volt biztató. Kleinheisler hozott össze egy tizenegyest az 55. percben, ráadásul a magyar játékost kiállította a játékvezető. Perisic végezte el a büntetőt, a jobb alsó sarokra tartó labdát Gulácsi védte.

A 68. percben született meg az első kaput eltaláló magyar lövés, egy épkézláb támadás után Sallai lőtt, Livakovic fogta a labdát.

Az utolsó 20-25 percben a horvátok félgőzzel (vagy talán negyedgőzzel) játszottak, ennek köszönhetően újabb gól nem esett (bár a 86. percben Rebic lövése csak centikkel ment mellé), így bár simán kikapott a magyar válogatott, de legalább nem lett megalázó a végeredmény – még ha mindhárom bekapott gól az is volt.

Óriási dicséretet érdemel a nagyjából 1500 magyar szurkoló, akiknek a hangja sokszor hallatszott a közvetítésben, ők helytálltak. Rajtuk kívül Gulácsi érdemel még dicséretet, egyébként sajnos inkább a szánalmas szó írja le azt, amit a magyar csapat bemutatott Splitben.

Bármennyire is furcsán hangzik egy ilyen meccs után, de a kijutás még most sem reménytelen: a Nemzetek Ligája pótselejtezőjét most hagyjuk, viszont Wales 1–1-es döntetlent ért el Szlovákiában, így még van esélye Magyarországnak. Ehhez mindkét hátralévő meccset meg kell nyerni (Azerbajdzsán otthon, Wales idegenben), emellett azért is drukkolni kell, hogy a szlovákok pontokat veszítsenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére