Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy zakó után játszik „kis derbit” a Fradi – folytatódik az NB I.

Pörge Béla

2019.10.05. 10:58

Az NB I. nyolcadik fordulója következik, szombaton öt, vasárnap egy meccsel.

Szombaton már 14:30-kor elkezdődik az első mérkőzés az NB I-ben, az Újpest fogadja a Mezőkövesdet, a találkozót az M4 közvetíti. A Mezőkövesd öt ponttal előzi az Újpestet, viszont a két csapat formája pont ellentétes: a Mezőkövesd az előző három meccséből csak egyet nyert meg, míg az Újpest az utóbbi két fordulóban győzött, ráadásul a Debrecen és a MOL Fehérvár ellen. Tipikusan háromesélyes meccs, nehéz lenne jósolni bármit is.

Délután öttől három mérkőzésre kerül sor, melyek közül egyet sem közvetít élőben a köztévé, más meg eleve nem is közvetíthetné.

A sereghajtó Diósgyőr a Felcsútot fogadja, nagy kérdés, hogy a felcsúti együttes folytatja-e jó szériáját, vagy a miskolciak tudnak-e kapaszkodni a mezőnyhöz. Valódi kiesési rangadó lesz a Paks–Kaposvár, ráadásul regionális derbinek is lehetne tekinteni, ha érdekelne bárkit Kaposváron a Paks vagy Pakson a Kaposvár. Mindenesetre mindkét csapat számára fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen a Kaposvár hat, a Paks pedig hét pontot gyűjtött eddig. A Zalaegerszeg Kisvárdára látogat: a zalaiak egy győzelemmel megelőzhetnék aktuális ellenfelüket, egy vereséggel viszont akár az utolsó helyre is visszaeshetnek úgy, hogy a fordulót a nyolcadik helyről várják.

Szombaton az utolsó meccs a MOL Fehérvár–Debrecen lesz 19:30-tól, ez a meccset közvetíti az M4. A bajnokságot remekül kezdő Debrecen már zsinórban harmadjára kapott ki az előző körben, ráadásul akkor a Felcsúttól hazai pályán. A Fehérvár ezzel szemben vezeti a bajnokságot, de már nem hibátlanul, hiszen az előző fordulóban az Újpest nyerni tudott Székesfehérváron. Az elmúlt évtizedben sokszor jelentett nagy rangadót ez a párosítás, évekig a bajnoki címet is komolyan befolyásolta, hogy ki nyeri a két vidéki fellegvár csatáját. Mára úgy alakultak az anyagi erőviszonyok, hogy a Debrecennek nincs esélye beleszólnia a bajnoki cím sorsába, ettől még izgalmas meccs várható.

Vasárnapra marad a forduló legérdekesebb találkozója, a fővárosi „kis derbi”, a Honvéd–Ferencváros összecsapás. Az FTC vesztett pontokat tekintve holtversenyben áll a listavezető Vidivel, de a Debrecen ellen még van egy elmaradt meccse.

Fotó: MTI

A zöld-fehérek kettős terhelés alatt állnak, ráadásul a Ludogorec ellen kapott pofon bizonyára nem segíti a Honvéd elleni felkészülést. A kispestiek nagyon gyengén teljesítenek idén, „hazai pályán” (albérletben az MTK-nál) eddig nulla pontot szereztek, idegenben az Újpestet és a Mezőkövesdet verték, így csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem állnak az utolsó helyen. Létfontosságú lenne a Honvédnak a pontszerzés, de ez pokolian nehéz lesz még a fáradt FTC ellen is. A meccsre vasárnap 16 órától kerül sor, természetesen az M4 is közvetíti a rangadót.

Hét forduló után egyébként nagyon sűrű az NB I. mezőnye, különösen a második fele. Az utolsó DVTK és a nyolcadik ZTE között egy pont a különbség, de még a hatodik Debrecen is csak három pontra áll az utolsó helytől. A tabellát a Fehérvár vezeti a Ferencváros és a Mezőkövesd előtt három-három ponttal, de a Fradi és a DVSC eggyel kevesebb meccset játszott a többieknél.

A nyolcadik fordulót – a válogatott Eb-selejtezője miatt – két hét szünet követi majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére