Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSD: Pintér Attila után a dijoniak is csípik Lang Ádámot

888.hu

2016.09.06. 12:48

Egy átigazolás és az elmúlt évek margójára, avagy miből és hogyan lesz a cserebogár. 

Persze a csere szó itt nem megfelelő, mert a válogatott védő, Lang Ádám Dijonba, a francia első osztályba történt, végül sikeres átigazolása után a vidi.hu oldal így fogalmaz: 

„Lang Ádámért olyan ajánlat érkezett, amelyet nem lehetett visszautasítani. A francia klub komoly összeget áldoz a válogatott hátvéd játékjogáért. Ismét egy európai topbajnokságba tudtunk eladni egy játékost, erre büszke lehet a klub."

De ugorjunk az időben öt évet, ami nem sok, de talán a játékos karrierjének vonalvezetése miatt nem árt felidézni, hogy mi történt akkor. Meg talán a tisztánlátásunkat is segíti a magyar futball kicsiny, ám kacskaringós útvesztőiben. 

Ahogy minden fiatal játékosnak, úgy nekem is álmom, hogy kicsit később jó nevű külföldi klubhoz szerződhessek..."

— mondta el 2011 októberében Lang Ádám, a Vetési Gimnázium utolsó éves, biológia szakos hallgatója, a Veszprém fiatal – akkor már utánpótlás-válogatott – védője a veol.hu-nak.

NB II-es csapata azon az őszi napon többek közt az ő duplájával, 4–0-ra győzött az ETO II ellen. A 18 éves játékos pályafutása során akkor duplázott először bajnoki mérkőzésen. (Megjegyzendő, hogy abban a másodosztályú Veszprémben, Vágó Attila csapatában futballozott a szintén utánpótlás válogatott Novothny Soma is.)

Könnyen lehet, hogy az a dupla végleg megpecsételte a sorsát, mert akkor már egy éve figyelték a középső védő játékát a győriek, akik 2012 nyarán le is szerződtették, többek közt az csapathoz visszatérő Pintér Attila kérésére. Nem volt olcsó – mondták sokan. A transfermarkt.de adatai szerint ez 23 millió forint körüli összeget jelenhetett. 

Az a Győr később – a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila vezetésével – bajnoki címet szerzett, a keveset játszó Lang Ádámmal a soraiban.  

Első győri idényében Lang összesen négy bajnoki találkozón lépett pályára – az első négy bajnokin háromszor volt kezdő! –, miközben az győriek második csapatánál huszonkétszer játszott bajnoki mérkőzést.

Ennek oka egy eladott labdában keresendő, ugyanis a labdarúgó NB I negyedik fordulójában a sereghajtó Siófok elleni meccs első perceiben Lang a saját kapuja előtt csúnyán elpasszolt egy labdát, amiből az ellenfél vezetést szerzett. Kemény időszak következett, utólag talán elmondható, pedagógiailag hasznos volt, hogy az eset után csak nehezen tudta visszaszerezni edzője bizalmát a fiatal belső védő. 

De visszaszerezte. Annyira, hogy Lang Ádám a dánok elleni válogatott mérkőzésen, ahol Pintér Attila ült a kispadon, bemutatkozott a nemzeti együttesben. 

Azóta már majdnem teljesen "sínen volt" Lang Ádám pályafutása.

A fiatal védő a győri csapat sajnálatos széthullása után ingyen igazolt a Videotonba, tehát nemcsak jó játékost szereztek, hanem hatalmas üzletet is csináltak Fehérváron Lang Ádám elcsábításával, mert francia források szerint a védő ára különböző záradékok teljesülése esetén akár 1 millió euró fölé is kúszhat majd.

Lang az elmúlt évben a Videotonban érdekes módon csak 16 bajnokin játszott, miközben a válogatottban Bernd Storck már a kezdőcsapatban számolt vele. A nemzeti csapat emlékezetes mérkőzésein – ha kellett, Fiola helyén is – a pályán volt. 

A vidi.hu hétfő este bejelentette, hogy a FIFA az utolsó három perces regisztráció ellenére is – vagy éppen azért – engedélyezte az átigazolást, ennek értelmében Lang Ádám a Ligue 1-ben szereplő Dijonban folytatja pályafutását, amely mostantól nem csupán a remek mustárok, hanem egy magyar játékos "hazája" is.  

Mielőtt itt-ott megjelenik a kérdés, hogy most kinek a k888a a888t? Nos, inkább az kellene megkérdezni néhány labdarúgással foglalkozó szakembernek, újságírónak, hogy kinek nem? 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére