Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSD: divat lett ütni Kiskokót

888.hu

2016.08.31. 20:18

Az örök ígéret, mondják most Kovács Istvánról azok, akik négy-öt éve folyamatosan az egekig magasztalták. Ami azonban nagyobb baj, hogy közben egy 24 éves labdarúgóról van szó, akinek — remélhetőleg véletlenül — sokat ártanak a vele kapcsolatos találgatások. Ráadásul az ügy a közelgő vb-selejtező előtt könnyen érdekes kommunikációs fordulatot vehet(ne).

Azt írja az nso.hu, hogy "Kovács István kölcsönvétele több klubnál is szóba került, de a fehérvári fizetését nem tudták volna állni az érdeklődők." De azt is lehetett olvasni a nap folyamán, hogy a jelenleg a magyar labdarúgó-válogatott kerettel együtt készülő "Kiskokó" már biztos, hogy nem marad a Videotonnál, mert a klub norvég vezetőedzője, Henning Berg nem tart igényt a játékára.

Egyenes beszédre lefordítva: Pisti túlfizetett, de nem ügyes. 
Mindezt akkor írják, amikor Kovács István — aki kimaradt az Európa-bajnoki keretből, így lecsúszott élete lehetőségéről — éppen minden erejével azon munkálkodik, hogy bizonyítson és lehetőséghez jusson a Feröer elleni első vb-selejtezőn, Bernd Storck csapatában. 

Maga a szövetségi kapitány egyébként azt nyilatkozta a napokban, szintén a sportnapilapnak, hogy Kovács Istvánban sok lehetőséget lát.  

Még mindig fiatal, viszont úgy érzem, megrekedt az örök tehetség szintjén. Magától kell megtennie a következő nagy lépést, és megragadnia az esélyt. A fejlődéshez ugyanakkor minden segítséget megadunk."

— mondta el Bernd Storck. Tehát segíteni kell.

Érdekes a helyzet, mert mintha nem mindenhonnan a segítség jönne. Valahogy most nincs meg az a nagy össznépi összefogás. De miért? 

Talán mindenki emlékszik még, amikor tavaly a Videotonnak végül sajtónyilatkozatot kellett kiadnia, miután az Európa-bajnoki pótselejtező első, norvégiai találkozóján győztes gólt szerzett a válogatottban a Videoton játékosa, Kleinheisler László. A fiatal támadó annak ellenére kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól, hogy klubjában akkoriban még a tartalékcsapatban sem jutott szóhoz. Egy idézet a 2015. november végén kiadott közleményből:

...A 21 esztendős középpályás ügyében folyó tárgyalásokat klubunk továbbra is a labdarúgó és a Videoton FC belügyének tekinti, ugyanakkor továbbra is azon dolgozunk, hogy a válogatottban is bemutatkozott játékos helyzete minél hamarabb, mindkét fél számára megfelelően rendeződjön..."

Jómagam — a nép hangjának ellentmondva — már akkor is arra az álláspontra helyezkedtem, hogy bizony egy klub a saját érdekeit, jelen esetben anyagi érdekeit kell, hogy szem előtt tartsa, amikor egy-egy játékossal kapcsolatban piacpolitikai döntéseket hoz.

Talán a tavaly őszi Európa-bajnoki pótselejtezők időszaka az egyetlen olyan időszak volt, amikor ezt — a magyar labdarúgás közös érdekét szem előtt tartva — felül lehetett bírálni, de a kivétel csak erősíti a szabályt. 

Kleinheisler László ügye végül rendeződött. Németországba került, ahol a Werderben annak ellenére sem tudott gyökeret verni, hogy a válogatottban — amikor játszott — meghatározó volt a szerepe az Európa-bajnokságon. A brémaiak végül augusztus elején 2017 nyaráig kölcsönadták a szintén elsőosztályú Darmstadtnak a magyar játékost.

Ezek után gondoljunk bele, hogy milyen visszhangja lenne, ha a Videoton valóban nem számítana Kovács Istvánra, ha igazak lennének a hírek, hogy szabadulni akarnak a játékostól. 

Az átigazolás lezárta előtt pár órával kockáztatok és leírom, hogy ezt több okból is kizártnak tartom.

Egyrészt azért, mert Kovács, ha kevesebbet is, de játszik a Videotonban. Másrészt túl ügyes játékos, annak ellenére is, hogy sokan már leírták és mondják, hajtogatják, zümmögik, hogy örök ígéret. És végül, de nem utolsó sorban: 

úgy tippelem, hogy a Videoton jóval inkább a tehetséges magyar játékosok felkarolója, felnevelője volt a múltban és kíván is az lenni a jövőben, nem pedig egy olyan klub, amely a kiteljesedésben ígéretes magyar futballistákat megakadályoz.  

Az, hogy kinek jó, ha zavart okoz a játékos fejében, ha kellemetlen színben tüntet fel egy hazai élklubot? Nem tudom. De mielőtt végképp elszaladna a ló, írjuk le: meglepődnék, ha Kovács István ma éjfélig klubot váltana, sőt azon is, ha a híreszteléseknek megfelelően a norvég vezetőedző nem tartana rá igényt az ősz folyamán.  

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére