Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSD: Árulás vagy rossz szerzõdés? Román kapitány lett a gyõri sztárcsapat vezetõedzõje

888.hu

2016.10.04. 23:41

Az Európa-bajnokságon már ellenünk meccselhet a Gyõri Audi ETO spanyol mestere. Kérdezzük meg bátran: a mi pénzünkbõl?

Akarjuk-e, hogy a magyar mezőnyt remekül ismerő, a lehető legjobb hazai körülmények között dolgozó spanyol vezetőedző párhuzamosan a román nemzeti csapat szakmai irányítója legyen?

Szerintem a válaszoknál az elutasítások száma a száz százalékhoz közelít, mert ki az a bolond magyar, aki ezt szeretné? Azt, hogy olyan edző üljön a román női válogatott padján, aki korábban a magyar nemzeti csapatot is irányította, és aki a magyar kézilabdasport legjobb, legkívánatosabb két kispadjából az egyik tulajdonosa. 

Talán a győri klub korábbi vezetője szeretné mindezt? Vagy az, aki azt a szerződést írta? Vagy aki átfutotta? Ki tudja. Mindenesetre tény:  

A győri kézilabdaklub keddi sajtóközleménye szerint az ETO KC elnöksége megvizsgálta a tréner szerződését – amelyet az előző elnök kötött–, és megállapította, hogy nincs lehetősége Martín romániai szerepvállalását megvétózni.

Bizonyára emlékszik mindenki, hogy Ambros Martín az idei év elején Elek Gáborral közösen rövid ideig vezette a magyar női válogatottat is, de nyáron nem őt választották a nemzeti csapat élére.

A hírmagyarázat szerint a spanyol szakvezető szeretné magát állandó szövetségi kapitányként is kipróbálni, ezért fogadta el a román szövetség ajánlatát, miközben a továbbra is betölti a Győri ETO vezetőedzői posztját.

Nem olvastam a szerződést – megjegyzem, most már lehet, hogy másnak is bele kellene pillantani, több szem többet lát alapon –, de egy kérdésem lenne: 

biztos, hogy nincs egy jó magyar edző, aki leül a Győri Audi ETO csapatának kispadjára? Mondjuk holnap délután?

Lehet, hogy drága lenne, de szerintem megérné. A spanyol tréner – aki 2015-ben még határozottan cáfolta, hogy román kapitány lenne – a decemberi Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen is meccselhet, miután a két együttes a középdöntőben összekerülhet egymással. És részben mi fizetjük? Azon pedig már el sem kezdek gondolkodni, hogy mely cégek és mekkora erővel támogatják a magyar élsport egyik kirakatcsapatát, így Martínt is...

Visszatérve a váltáshoz. Jöhetne magyar, de akár jöhet egy újabb spanyol edző is. Bánja a fene! De könyörgöm, írjuk bele a szerződésébe, hogy párhuzamosan más szakmai feladatot csak kenyéradója, a győri klub engedélyével vállalhat.

Még egy dolog: 

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a napokban adott egy interjút az Aargauer Zeitungnak. A szakember ebben elmondta, hogy nehéz helyzetben vette át a válogatott irányítását, mivel 2015 szeptemberében Románia ellen mutatkozott be a kispadon.

A legnehezebb mérkőzéssel kezdtem, amit csak el lehet képzelni Magyarországon. Amennyiben ott veszítettünk volna, mehettem volna haza"

– mondta el Storck, aki rögtön tudta, hogy a magyar sportban mit jelent ez a rivalizálás. 

Ahogy az nso.hu felidézi: korábban a győriekkel kétszeres BL-győztes – évek óta köztünk élő – Ambros Martín is tudta mindezt, de úgy tűnik, elfelejtette. Nagy kár. Mocsai Lajost idézve: célfilozófiai hiba. 

 

(Ambros Martín szerdán este nyílt levelet írt ebben a témában a győri szurkolóknak, amelyet itt el lehet olvasni.)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére