Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most bezzeg három pontot ért a három magyar gól

Jánosy Károly

2021.03.28. 23:09

A vártnál talán kicsit nehezebben, de hozta a kötelező győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott. A lengyeleknek három gólt lőttünk, és San Marinóban sem adtuk alább háromnál, de most egyet sem kaptunk, és ezzel három ponttal gazdagodtunk. Mégis micsoda különbség volt a két vb-selejtezőn látottak között. S nem csak az eredményben.
A játék minden statisztikai elemében jobbak voltunk, ám a világranglista legutolsó helyéről éppen mostanság eggyel előbbre lépő hazaiak vérszemet kaptak, és önfeláldozóan védekeztek, és a szerény 1-0-ás magyar vezetés a számukra volt hízelgő. Főleg annak fényében, hogy eddig négyszer játszottunk a miniállam válogatottjával, és mindahányszor győztünk, tetemes 19–0-ás összesített gólkülönbséggel. Persze, a lengyelek elleni 3-3-as döntetlennel véget ért mérkőzéshez képest hét helyen is változtatott Marco Rossi szövetségi kapitány, és tudva, tudtuk, hogy a válogatott nem akar ész nélkül nekiugrani a foggal, körömmel védekező hazaiknak, azért mégis több gólra számítottunk 65 percnyi játék után. Hiába gurigáztunk tetszetősen, és hiába vertük át számtalanszor a védőket, a görcsös akarat nem hozta meg gyümölcsét, azaz a San Marino-i kapu nem forgott igazán nagy veszélyben.
Aztán az egyre jobban fokozódó magyar nyomás a 71. percben góllá érett. Sallai Botka beadását fejelte be az egyébként remekül védő Elia Benedettini hálójába. Végre megkönnyebbülhettünk, 2-0, ide, és a folytatásban már bátrabban szövögethették Szalaiék a támadásokat, aminek a 88. percben meg is lett az újabb eredménye, miután a Nikolics Nemanja buktatásáért megítélt újabb büntetőt a sértett fél magabiztosan értékesítette, és 3-0-ra nyertünk.
A hiba mindig benne van a játékban, de minden erőmmel azon voltam, hogy kijavítsam – nyilatkozta az M! Sportnak Sallai Roland. – Végig kézben tartottuk a meccset, a győzelem erőt ad a szerdai, Andorra elleni találkozóra is.
A lengyelek elleni mérkőzés után azt nyilatkoztam, hogy nagyon nehéz két összecsapás vár ránk, hiszen láttuk, hogyan csúszott, mászott az ellenfél, mindent megpróbáltak, és az ember egyre idegesebb lesz, ha nem jönnek be a cselei, a lövéseibe belelépnek, de mindenki átérezte, a nehézségeket, és remélem, de nem lesz gond Andorrában sem – mondta Szalai Ádám csapatkapitány.
A nyugalom egy kissé hiányzott eleinte a csapat játékából, mégsem panaszkodhatok, mert a három-nullás siker azért egy tisztességes eredmény. Ilyen vagy ennél még határozottabb hozzáállásra lesz szükségünk Andorra, és miden más csapat ellen is – mondta Marco Rossi, é hozzátette, szerdán sajnos nem játszik Willi Orbán és Sallai Roland.
A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz Dénes – Nego Loic, Willi Orbán, Szalai Attila – Botka Endre, Gazdag Dániel, Cseri Tamás, Varga Kevin, Sigér Dávid – Sallai Roland, Szalai Ádám.
A vb-selejtezőcsoport másik két találkozóján: Albánia-Anglia 0-2, Lengyelország-Andorra 3-0.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére