Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milák Kristóf Eb-arannyal és félelmetes idővel üzent Budapestről tokiói riválisainak

Jánosy Károly

2021.05.19. 21:00

Milák Kristóf megvédte címét 200 méter pillangón a budapesti vizes Európa-bajnokságon. Kenderesi Tamás bronzérmes lett. A magyar úszóklasszis erőlködés nélkül, szinte hasította a vizet, ezek után önbizalommal telve várhatja a tokiói olimpiát.

Hozzáértő megjegyzések szerint szinte minden korábbi tudásunkat egy jó magas polcra tehetjük Milák újabb lélegzetelállító teljesítményének láttán. Minden idők második legjobb időeredményét, 1:51.10 percet ért el, s ennél is többet elmond az, hogy ennél jobbat is csak ő tudott, a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon 1:50.73-as világcsúcsa alkalmával. Mi lett volna, ha nézők előtt rendezik a budapesti Eb-t? Akkor alighanem ez Európa-bajnoki rekordjavítás helyett új világcsúcsról szólnánk.

A televíziós közvetítésnél segédkező két tapasztalt úszó, a 10 kilométeren olimpiai aranyérmes Risztov Éva, és a gyorsváltóval korábban Eb-címet nyert Mutina Ágnes is csak keresgélte a megfelelő jelzőket Milák kimagasló teljesítményének ábrázolására.

„- Igazán nem panaszkodhatok – nyilatkozta az M4 Sportnak Milák, aki némi meglepetésére hozzátette, hogy elég spontán módon sikerült az úszása. – Nem éreztem magam igazán formában, kicsit rosszul is éreztem magam, de úgy látszik, ez is kell a sikerhez. Persze figyeltem a technikámra, a tempószámra, örülök, hogy ilyen jól sikerült.

A magyarok versenyzők eddig hét érmet – közte két aranyat –szereztek eddig a vizes Európa-bajnokságon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére