Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milák Kristóf Budapesten is meghódította a világot

Jánosy Károly

2022.06.22. 13:39

Újabb Milák-csúcsot úszott a 200 méter pillangó több ízben is megkoronázott királya. Persze győzelme előre borítékolható volt a budapesti úszó vb-n, legfeljebb a világcsúcsban nem lehettünk száz százalékig – legfeljebb nyolcvanötig – biztosak.

 

 

A 22 éves magyar úszóklasszis újabb vb-aranyérmével aligha lehetett volna komolyabb összeget nyerni, elvégre biztos favoritként állt rajtkőre. S persze magától értetődően váltotta valóra saját és a Duna Arénát megtöltő szurkolók álmait. A pillangó fiatal ura olimpiai bajnokhoz és világcsúcstartóhoz méltó versenyzéssel nyert, és döntötte meg 2019-es kvangdzsui rekordját (1:50.73), és 1:50.34 perces idővel ért célba. Nem csoda, hogy a lelátó népe fülsüketítő ovációval köszöntötte a magyar csapat első vb-aranyérmét szerző bajnokot. Aki földöntúli mosollyal nyugtázta és integetve köszönte meg a rajongóknak az extra erőt adó biztatást.

„Három év telt el a legutóbbi egyéni világrekordom óta, és már itt volt az ideje, hogy megjavítsam azt az időt. Igaz, nem gondoltam volna, hogy a tokiói játékokat követő edzőváltás után, ilyen hamar sikerülni fog. Nyilván a hazai közönség fergeteges biztatása is segített. Igaz, ezzel kapcsolatban is szerettem volna biztosra menni, volt és megkértem Gundel Takács Gábort, a helyszíni műsorközlőt, hogy az utolsó hatvan méteren még tovább fokozza a nézőtéri hangulatot. Talán túlságosan is magával ragadott a közönség biztatása, mert túl gyorsan kezdtem, így a végére nem maradt annyi erőm, mint szerettem volna. Szóval nem volt éppen egy kimondottan okos, taktikus úszás.”
– nyilatkozta a közönség túláradó szeretetének és a jogosan kiérdemelt aranyérem „bezsebelése” után Milák Kristóf a nemzetközi sajtótájékoztatón.

Mi lett volna, ha minden klappol? Áttörte volna a nem is olyan régen még megdönthetetlennek tartott 1:50 perces határt?

„Megmondom őszintén, ma még az 1:50-es idő sem fordult meg a fejemben. Mindenki a 49-est kérdezi, higgyék el, rajta vagyok az ügyön, de idő kell hozzá. Természetesen szeretném minél hamarabb elérni, hogy utána lehetőleg ne tíz, de akár húsz évig is megdönthetetlen legyen.”
– mondta Milák, aki egyébként 50 ezer dolláros különdíjat vehetett át a világcsúcsáért.

A finálé másik magyar versenyzője, Kenderesi Tamás 1:55.20 perces idővel a hatodik lett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére