Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mick Schumacher a Forma-2-ben folytatja

Csordás Bettina

2018.11.27. 15:55

Kedden hivatalossá vált: az idén Forma-3-as bajnokká koronázott Mick Schumacher 2019-ben a Forma-1 elõszobájában, a Forma-2-es mezõnyben folytatja pályafutását.

A legenda fia, Mick Schumacher a Forma-3-as versenysorozat szezonzáró helyszínén, a Hockenheimringen szerezte meg első bajnoki címét. Mick bravúros teljesítménye láttán a találgatások már a szezon közepén megkezdődtek. Versenyről versenyre szállította a győzelmeket, és a dobogós helyezéseket az ifjú német. Az idei Forma-3-as bajnokság második felében teljes Schumacher-dominancia volt megfigyelhető.

2019-re sokan már a Forma-1-ben látták volna, de a kis Schumi többször hangoztatta, nem áll még készen az autósport királykategóriájára, annak ellenére, hogy idén megszerezte az F1-es szuperlicenchez szükséges pontokat. Mick szeretné végigjárni a ranglétrát, és még több tapasztalatot szerezni mielőtt édesapja sorozatában találná magát. 

Ma hivatalossá vált, hogy Mick Schumacher 2019-ben a Forma-2-es versenysorozatban folytatja pályafutását.

Mick már hosszú ideje együtt dolgozik a Prema Powerteam csapattal, akik ma hivatalosan is bejelentették, hogy a nagy népszerűségnek örvendő német pilóta az ő Forma-2-es gárdájukat erősíti majd a következő szezonban.

Büszkén üdvözöljük Micket a Forma–2-es csapatunknál 2019-ben. Rendkívül tehetséges és elhivatott versenyző, akivel öröm együtt dolgozni. Már alig várjuk, hogy elkezdődjön az újabb közös kalandunk!"

– nyilatkozta főnöke, René Rosin. 

A hírt természetesen az ifjú Schumacher is kommentálta:

Már nagyon várom, hogy jövőre a Forma–2-ben versenyezhessek a Premával! Számomra ez a logikus folytatás a sportolói pályafutásomban, és szeretném ebben a sorozatban tovább fejleszteni a műszaki, technikai tudásomat, valamint a vezetői készségemet. Izgatottan várom az első Forma–2-es tesztemet Abu-Dzabiban!”

A Prema jó választásnak tűnik Mick számára, ugyanis számos jelenlegi Forma-1-es pilóta versenyzett már a csapatnál. Korábban a jövőre már F1-es élcsapatoknál helyet foglaló Pierre Gasly és Charles Leclerc is velük lett bajnok a kategóriában. A Forma-2 egy újabb lépés egy ismételt Schumacher-dominancia felé. Ez egyben azt is jelenti, hogy Mick állandó kísérője is lesz az Forma-1-nek, ugyanis a versenysorozat a legközelebbi alkategóriája a száguldó cirkusznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére