Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Mi a fa888om az a Sevilla?"

Pörge Béla

2018.07.20. 19:18

Nem hiszem el még most sem, hogy az Újpest tényleg a Sevilla ellen fog játszani a jövõ héten az Európa-ligában...

A cím miatt elnézést, nyilván senki nem becsüli le az Újpest következő ellenfelét, de az ünnepi hangulatban ezt is énekelte a közönség hazafelé. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején az új szezon első meccsbeszámolóját!

Mint ismert, múlt csütörtökön az Újpest 3–1-re kikapott Bakuban. Sajnáltam nagyon, hiszen kilenc év után szerepelt a csapat végre nemzetközi kupában, vezetett is kint az Újpest, mégis ez lett a vége. Nem baj, gondoltam, a visszavágóra azért kimegyek, de sok jót nem reméltem. Pedig a sorsolás tudatában nagyon bizakodó voltam, hogy mehetek majd Sevillába meccsre.

Tegnap szokás szerint a kezdésre akartam beesni, ez nem sikerült, mire a sörömet is megvettem, már bőven lement az első öt perc. Amúgy továbbra is 450 a csapolt Gallica, a dobozos mindössze 400 forint, ár-érték arányban a legjobb sör a magyar pályákon.

A lelátóra kiérve örömmel láttam, hogy sokan vagyunk, meg is lepett később a hivatalos nézőszám, ami mindössze 3300 valamennyi volt, többnek tűnt, jó volt a hangulat.

Nagyjából 20 fanatikus eljött Bakuból, nekik hatalmas riszpekt egyébként.

Az Újpest vezető gólja előtt volt két vitatott ítélete a bírónak, ezt a körülöttem ülő szurkolók könyörtelenül felrótták a görög játékvezetőnek.

K888va anyádat te görög g888ci!"

– szólt az egyik bácsi, mire a másik megkérdezte tőle:

görög vagy török?"

Miután megtudta, hogy görög, a következő megjegyzést tette:

akkor a krétai k888va anyádat!"

Azt hiszem, ezzel meg is nyerte a napot, már persze csak a csapat remek teljesítménye után. Érdekesség volt még, hogy az első 15 percben Vignjevic mester is kapta az ívet, később az ilyen beszólások valamiért megszűntek.

A 19. percben Litauszki egy szöglet után fejelt a kapuba, két perccel később Sankovic egy lecsorgóból lőtt hatalmas gólt kb. 23-25 méterről, az első félidő felére az Újpest ledolgozta a hátrányát.

A szünetig nem esett több gól, a Neftci teljesen veszélytelen volt a kapura. Így a második sörömért sorban állva már azon elmélkedtem, hogyan juthatok el Sevillába. Sajnos az irgalmatlan távolság miatt csak a repülő jöhetett szóba.

Mielőtt még elöntött volna a pesszimizmus a túrát illetően, Zsótér belőtte a harmadik újpesti gólt a játékrész elején, majd Obinna elfutásából megszületett a negyedik találat is.

Volt még hátra ugyan 20-25 perc, de a Neftci annyira nem mutatott semmit, hogy már lassan mindenki elhitte a stadionban, hogy megvan. Az Újpest szinte gálázott, nagyon szép játékkal kiverte azeri ellenfelét, jöhet a Sevilla.

Az ünneplés közben persze a szurkolók nem feledkeztek meg a Fradi újabb meneteléséről, volt pár rigmus erről. Érdekesség, hogy az FTC zsinórban hetedjére esett ki az első párharca során valamelyik nemzetközi kupából. Arról a csapatról beszélünk ugye, amelyik a leginkább ki van tömve pénzzel, így igazán édes és érthető a káröröm.

A legnagyobb klubcsapathoz köthető túra vár rám, és még sok száz Újpest-szurkolóra, aki bevállalja Sevillát. Megéri, hiszen ilyen nem lesz egy hamar! 2002-ben a PSG, 1990-ben pedig a Maradonát is a soraiban tudó Napoli látogatott Magyarországra az Újpestnek köszönhetően. A Sevilla tökéletesen illik a sorba, és nem szeretnék 16 évet várni egy hasonló kaliberű ellenfélre, így az utazást is bevállalom.

Az Újpest már nem veszíthet, ha csak nem lesz brutálisan nagy vereség ebből, akkor biztosan emelt fővel esik ki a csapat, a Sevilla ellen nem várható el más, csak az, hogy játsszanak egy jót.

Emlékezzünk meg röviden arról is, hogy a Honvéd akár újabb kört is mehet, a kispestiek a Progres Niederkorn nevű luxemburgi csapat ellen játszanak majd. Nem szabad lenézni az ellenfelet, hiszen az azeri Gabalát búcsúztatták, míg tavaly a Glasgow Rangerst ejtették ki. A MOL Vidi a BL-ben a Ludogorec ellen lép pályára, a tisztes vereség lehet az ő céljuk is, hogy utána egy (vagy akár több) kört még mehessenek az El-ben is a kiesés után, míg a Dunaszerdahely egy grúz csapat drámai kiejtése után most egy fehérorosz ellen próbálkozhat majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére