Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mexikó ellen indulhat be a német henger

Bertha László

2018.06.17. 10:00

Ma délután a labdarúgó-világbajnokság F csoportjának párharcai is megkezdõdnek Németország és Mexikó összecsapásával.

A brazíliai világbajnokságot megnyerő Németország abszolút favoritként, a torna egyik nagy esélyeseként érkezett meg Oroszországba. Céljai elérése érdekében a Nationalelfnek először teljesítenie kell a kötelezőt, azaz csoportelsőként kell kikerülniük az F csoport küzdelmeiből, ami az ellenfeleket tekintve papírformának nevezhető.

A németek első mérkőzése a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon tehát Mexikó ellen lesz, ami természetesen nem lebecsülendő, hiszen egy gyors, technikás csapatról, illetve egy egészen más futballkultúráról van szó, amelyre Joachim Löw szövetségi kapitány is figyelmeztetett. És ahogyan a közhelyeket pufogtató magyar edzőktől is megtanulhattuk: a futballban bármi megtörténhet.

Ha azonban a közhelyek helyett a puszta tényekkel és statisztikákkal foglalkozunk, akkor bizony nem lehet kérdéses, hogy melyik gárda kerül ki győztesen.

A címvédő, a FIFA-világranglistát vezető Németország eddig összesen négy alkalommal emelhette magasba a világbajnoki trófeát, így az éremtáblázaton a második pozíciót foglalja el Brazília után, köszönhetően annak, hogy a németek több ezüstérmet és bronzérmet szereztek, mint a szintén négy világbajnoki címmel büszkélkedő Olaszország, mely sokak bánatára, ezúttal lemaradt a tornáról.

Mexikó legjobbjainak a történelem során még egyszer sem sikerült beverekedniük magukat a legjobb négy közé, mindössze a negyeddöntőkig sikerült eljutniuk 1970-ben és a számunkra, magyaroknak keserűségre okot adó ’86-os évben. A közép-amerikai ország jelenleg a világranglista 15. helyén áll, a keretük pedig fényévekkel elmarad a világsztárokkal és klasszisokkal teletűzdelt Németországtól.

Ezen túlmenően érdemes felidézni a két nemzet egymás ellen vívott csatáit is. A két válogatottnak a 17 órakor kezdődő moszkvai csoportmeccse lesz a 12. találkozása. Az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből csak egyszer sikerült nyernie Donald Trump kedvenc országának, a legutóbbi, tavalyi találkozón a németek pedig simán 4–1-re nyertek.

Ha valaki – velem ellentétben – esetleg Mexikónak drukkolna délután, az mindössze abban reménykedhet, hogy a közép-amerikai csapat a legutóbbi öt világbajnokságán egyszer sem kapott ki a nyitómérkőzésén. Ezt némileg árnyalja, hogy a Nationalelf az előző négy focivébén összesen 20 góllal szórta meg az aktuális első ellenfelét.

Tipp: Németország–Mexikó 4–1

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére