Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Messiék búcsúznak, vagy végre összekapja magát Argentína?

Pörge Béla

2018.06.26. 15:30

Az eddigi vészjósló kérdéseim nem jöttek be, végül mindig érvényesült a papírforma. Argentína is továbbjut?

A csoportkör utolsó fordulójának második játéknapján Argentína sorsa a legizgalmasabb kérdés. Ám mielőtt erre kitérünk, nézzük, mi lesz még kedden!

Délután 4-kor a C csoport két zárómeccsére kerül sor. Dánia és Franciaország, valamint Peru és Ausztrália csap majd össze. Egyik mérkőzés sem tét nélküli, csak Peru esett ki eddig.

Ausztrália csak akkor juthat tovább, ha nyer. Ez még önmagában nem elég, az is kell nekik, hogy Dánia ne szerezzen pontot. Ezek alapján őszinte támadófocit várok az ausztráloktól, ami párosulhat Peru egyébként is őszinte focijával. Peru eddig nem is szerzett gólt, pedig többször is közel álltak hozzá, ezúttal talán összejön nekik. Sok gólt és ausztrál győzelmet várok, ha valaki fogadni szeretne, annak ezt ajánlom.

Ausztrália viszont nem fog továbbjutni, hiába nyer. Dánia érzésem szerint egy nagyon unalmas döntetlent fog játszani Franciaországgal, mindkét csapat számára tökéletes eredmény a döntetlen, nem kell több. A franciák vélhetően meg akarják nyerni a csoportot, hiszen úgy elkerülhetik Horvátországot (bár könnyen lehet, hogy így meg Argentínát kapják majd), ezért nem érdemes nagyon kinyílniuk, a dánok pedig addig biztosan nem fognak kockáztatni, amíg nincsenek hátrányban.

Este a D csoport következik, ott már sokkal bonyolultabb a képlet.

Horvátország már továbbjutott, így azt is megengedhetik maguknak, hogy kvázi B csapattal álljanak ki Izland ellen. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a meccsen Izland lesz az esélyesebb, de kétségtelenül van remény az északiak számára. Az izlandiaknak csak a győzelem lehet elég, de akkor is számolgatniuk kell a gólkülönbséget. Sőt, ha Nigéria nyer, akkor mindegy, mit csinál Izland, ki fog esni.

A Nigéria–Argentína igazi ki-ki meccs lesz. Nigéria biztos továbbjut, ha nyer, és Argentína is valószínűleg továbbjut, ha nyer. Argentínának minél nagyobb arányú sikerre van szüksége a továbbjutáshoz, hiszen ha Izland esetleg nyerne a horvátok ellen, nagy csoda lenne, ha egynél több góllal tenné azt. A Nigéria–Argentína-meccsen egy gólgazdag argentin sikert várok. A sok gólra mindenképpen érdemes fogadni.

Szerdán nem kevésbé izgalmas találkozókra kerül majd sor, Brazília és Németország sem jutott még tovább, Mexikó hat ponttal kieshet, miközben Dél-Korea nulla ponttal még nem esett ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére