Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merre vezethet a magyar labdarúgó-válogatott útja? Álom és valóság Franciaországban

888.hu

2016.06.02. 08:28

A június 10-én kezdõdõ labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott számára az ideális városlátogatási sorrend, egyben a nagy utazás elsõ része adott: Bordeaux, Marseille, Lyon. Utána viszont kívánja mindenki szívbõl Dzsudzsák Balázséknak, hogy töltsenek el egy rövid idõt Nizzában.

Persze, ha minden rendben lesz és  merünk álmodozni, mint egy kisgyerek régen a Népsporttal a kezében vagy ma egy sorsolást, ágrajzot böngészve a neten, akkor a tengeri levegőtől és a B csoport második helyezettje - Oroszország, Szlovákia, Anglia vagy Wales Gareth Bale-lel? - elleni sikertől feldobódva következhet egy párizsi kiruccanás. Amennyiben ez összejönne, akkor mindez negyeddöntőt jelentene a Stade de France-ban, Párizs északi részén.

Saint Dennis-ben vélhetően a házigazda Franciaország ellen játszana a magyar nemzeti csapat. Ez az a stadion, ahol a brazilok zsenije, Ronaldo a franciák elleni vb-döntőn szinte ott sem volt a pályán, önmaga árnyéka volt az 1998-as fináléban így Zidan és társai 3-0-ra győztek a talán esélyesebb selecao ellen.

Nagy csapatok, varázslatos helyszínek... Mi azonban maradjunk két lábbal a földön, akkor is, ha az 1986-os vb-részvétel óta eltelt évtizedek után szinte megdöbbentő, hogy eljátszhatunk az ágakkal és mindezt nem az erdőben tesszük.

Melyik ágra kerül Magyarország egy futball világeseményen? Lehet egy kicsit örülni ennek a kérdésnek. 

Nézzük a szikár tényeket, amúgy is innentől már ismerős városokba térne vissza a Bernd Storck vezette magyar együttes, Marseille-ben és Párizsban lesz az Eb-végjáték. A döntőt július 10-én rendezik. Gyanítható, hogy nem velünk. A magyar együttes elődöntős szereplése is csak álom, játék a válogatottak neveivel, igaz a foci is játék, ahol sok minden történhet.

Azonban az Otto Rehhagel által a görögökkel megrajzolt bravúr ritkán adódik, igaz pont most lett bajnok Angliában a Leicester City. Esetleg visszatérve  újra 1998-hoz, azon a vb-n a „picike“ Horvátország bronzérmes lett, sőt Davor Suker személyben gólkirályt is adott a tornának.

Egyébként amennyiben csak a csoportból való továbbjutás is megtörténne, mondhatnánk, hogy Magyarország újra, immár végérvényesen megjelent a focitérképen.

Azonban ehhez - nem csupán a francia térképet elnézve - nagy utat kellene megtenni. Fejben, lábban és Galliában, és ki tudja, hogy ez a magyar válogatott képes-e ilyen komoly meglepetésre? Mert a csoport nehéz, igaz lehetett volna nehezebb is.

Ami tény: a magyar labdarúgó-válogatott az F csoportba került Portugália, Izland és Ausztria társaságába.

A tornán korábbi selejtezős csoportellenfelünk, Románia játssza a nyitómeccset, hol máshol, a Stade de France-ban, ahol egyébként - ha már emlékek - az 1998-as vb-n a románoknak egy látszólag soványka 1-1-re futotta Tunézia ellen, Moldovan góljával. Az a döntetlen a csoportelsőséget és a nyolcaddöntőt jelentette számukra, ahol aztán jött Suker. A horvát klasszis lehet, hogy most is ott lesz, de minket jobban érdekel, hogy mi hol leszünk? 

A lebonyolítás értelmében a négy legjobb csoportharmadik is továbblép a csoportból, tehát a korábban vázolt Nizza lehet akár Lens városa is, június 25-én talán Spanyolország ellen, amely mint a D csoport első helyezettje érkezhet.

Végül azonban nézzük csak azt, ami már biztos, hogy a miénk: a három összecsapást az F csoportban, amelyet Norvégia emlékezetes legyőzésével harcolt ki a nemzeti együttes. 

F csoport: 

Június 14. 18.00   Bordeaux, Matmut Atlantique 

Ausztria - Magyarország

Június 18.  18.00  Marseille, Stade Vélodrome

Izland - Magyarország

Június 22. 18.00   Lyon, Stade des Lumières

Magyarország - Portugália

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére