Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mennyit kell várni az elsõ magyar aranyra az olimpián?

888.hu

2016.08.01. 18:08

Alapjaiban határozza meg egy-egy olimpia hazai és kinti hangulatát, hogy mikor sikerül megszerezniük az első aranyérmet a magyar sportolóknak. Az erőviszonyok ismeretében Rióban van esélyünk arra, hogy ne Peking, hanem London legyen a minta. 

Ebben a megközelítésben a legutóbbi két olimpia kiválóan megmutatja, hogy mit hozhat egy korai arany, ha úgy tetszik, kiváló kezdés egy olimpián vagy az, ha sokáig semmi sem sikerül.

2012-ben Londonban hamar jött a siker, míg a 2008-as pekingi nyári játékok ennek a fordítottját is megélhettük, ott kiderült, hogy mennyit számít, ha egy egész ország azt gondolja, „soha nem nyerünk mi itt aranyat.“

Most azonban van esélyünk arra, hogy már a megnyitó utáni első versenynapon, tehát augusztus 6-án szombaton hallhassuk a magyar himnuszt. Az olimpia most szerdán, két nappal a megnyitó előtt, az úgynevezett -2. napon egy Svédország - Dél-Afrika női labdarúgó találkozóval kezdődik. A megnyitóra pénteken kerül sor, míg reményeink szerint az első aranyat szombaton ünnepelhetjük. 

Nem szabad persze elkiabálni, mivel Hosszú Katinka is úgy indult útnak Rióba, hogy nem tud aranyakat ígérni, mert ez mégiscsak egy olimpia. Ettől függetlenül adott, hogy Katinka egyik kedvenc számának, a 400 méteres vegyesúszásnak aznap rendezik a döntőjét. Hátha sikerül...

Halkan megjegyezzük, hogy ugyanezen a távon aznap Verrasztó Dávid döntője szerepel még a programban. 

Szombaton egyébként  a cselgáncsozóknál, a nők 48 kg-os súlycsoportjában Csernoviczki Éva személyében minden szempontból éremesélyes versenyzőnk küzd majd a nap folyamán. Éva Londonban bronzérmes lett, a magyar cselgáncs küldöttségről pedig tudjuk, hogy bárki nyerhet közülük akár aranyat is. Miért ne rögtön Csernoviczki legyen, aki megszerzi a magyar cselgáncssport második olimpiai elsőségét, Kovács "Atom" Anti után? Ha már az első női magyar olimpiai érem az ő nevéhez fűződik. 

A 48 kg-osok között szereplő tatabányai lány lehet az első a magyar judosportban, aki két olimpiai éremmel büszkélkedhet, illetve a sportág első magyar női olimpia bajnoka, ami saját bevallása szerint is ösztönzőleg hat rá - írja a magyar szövetség hivatalos oldala.

Pekingben egyébként a 14. (!!) versenynapig kellett várni az első magyar aranyéremre, amikor Vajda Attila kenu egyes 1000 méteren első lett, és akár még emlékezetes nyilatkozatát is vissza tudjuk idézni:

Köszönöm Kolo! Kemény volt, hosszú volt, én voltam az első."

Londonban hamar rózsás lett a helyzet, mert Szilágyi Áron pofátlanul fiatalon és az olimpiai és a napi programot tekintve hasonlóan hamar és gyorsan iskolázta le a világot és szerezte a magyar olimpiatörténet egyik legkellemesebb meglepetését. Áron kard egyéni aranyérme a második versenynapon jött. Most a magyar küldöttség zászlóvivőjeként szeretne ismételni, de ehhez meg kell törnie az átkot, hogy a dicső szerepkör ellenére is tud első lenni.  

Persze most se feledkezzünk meg a vívókról, mert Szász Emese pástra lép szombaton és ő is képes lehet extra teljesítményre, de hamar jönnek a többiek is. 

Matematikailag nincs esélyem bekerülni az első háromba az olimpián, de ha jó napot fogok ki, bármi előfordulhat" 

- nyilatkozta korábban Szász, aki azt is kifejtette, hogy szerinte két érmet is szereznek a magyar vívók Rio de Janeiróban.

Az első napokban tehát lesz vívónk a páston, zajlanak az úszódöntők, a cselgáncs versenyek,  sőt a sportlövők is bekezdenek, ahol Sidi Péternek hátha most, az ötödik olimpiáján végre kijön a lépés. Ránk férne! Róla nem is beszélve. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére