Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvertük Walest is, őszig maradunk csoportelsők!

Pörge Béla

2019.06.11. 22:39

Telt ház előtt, küzdelmes meccsen nagyon fontos győzelmet aratott a magyar válogatott.

Jól kezdte a magyar válogatott a Wales elleni meccset, Dzsudzsák a harmadik percben végezhetett el szabadrúgást, melyet követően két veszélyes szögletet is rúghatott a csapat. A 13. percben ismét a csapatkapitány ívelt fel egy szabadot, ismét Bale tisztázott, de Szoboszlai veszélyesen fejelte vissza a labdát, sajnos ebből sem lett gól.

Két perccel később Szalai kapott remek kiugratást Dzsudzsáktól, Szalai beadta, Holender centikkel maradt el a labdáról, nagy helyzet volt!

A 25. percben jegyezhettük fel az első komolyabb walesi helyzetet, James remek felfutása utána Lawrence lőtt kapura, Gulácsi védett. A folytatásban a mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, de a magyar válogatott veszélyesebben futballozott. A 36. percben Dzsudzsák sarokrúgása után Orbán fejelt a kapu mellé.

Fotó: MTI

A szünetig még Dzsudzsák újabb beadása után alakulhatott volna ki gólhelyzet, Szoboszlai centikkel maradt le a labdáról. A félidőre 0–0-val vonultak a csapatok, jó színvonalú, küzdelmes félidőt láthattunk, melyben a magyar válogatott játszott jobban.

A második játékrész gyengébb színvonalon kezdődött, az 56. percben alakult ki az első lehetőség, ekkor Szoboszlai lőhetett 14-15 méterről kapura, centikkel tévesztett célt. Két perccel később James futott el a baloldalon, beadását Gulácsi fogta.

A 60. percben Wales alakította ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét: Lawrence beadása után Bale tisztán lőhetett, nem találta el jól a labdát, Gulácsi védett. Ezt követően a küzdelem dominált, a 76. percben a csereként beálló Kleinheisler lövése törte meg a jeget, Hennessey védett, ám ezután a szögletből majdnem gól született: az ide-oda pattogó labdát Allen a gólvonalról húzta ki.

A 81. percben Korhut beadása után Szalai vette mellre a labdát, ami elpattant tőle, de valahogy Pátkai elé került, aki 10-12 méterről a kapuba lőtt, 1–0!

A gól után sem állt meg a magyar csapat, Lovrencsics lövése jelentett veszélyt a 84. percben. A hajrában is a magyar válogatott volt a veszélyesebb, ennek ellenére nagyon izgalmas perceket kellett átélnünk a lefújásig, a négyperces hosszabbításban be is szorult a válogatott, ám hősies védekezéssel és Gulácsi utolsó percben bemutatott védésével sikerült kihúzni.

Nagyon nagyot küzdve Magyarország 1–0-ra legyőzte Walest, ezzel csoportelsőként várjuk az őszt!

SZÉP VOLT, FIÚK!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére