Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszólalt Katinka edzõje, Shane Tusup!

888.hu

2016.08.09. 17:26

A Nemzeti Sport a helyszínen, Rióban készített egy hosszabb interjút az olimpia első duplázójának, Hosszú Katinkának a férjével és edzőjével. Shane Tusup nagyon érdekes momentumokat említ a beszélgetésben, amelyből most két részt idézünk. 

Arra felvetésre, mely szerint kiválóan kezdődött Katinka számára az olimpia, hiszen 400 vegyesen világcsúccsal, míg 100 háton Czene Attilát idéző felzárkózással nyert aranyat a felség és tanítvány, Tusup így válaszolt. 

Fantasztikus ez az érzés, igazság szerint attól tartok, hogy felébredek az álomból, és az olimpia csak most kezdődik! Van még feladat előttünk, jönnek az újabb számok, egyszerűen mindketten próbálunk csak sodródni az áramlattal. Kazanyban annyira izgatottak voltunk a világcsúcs miatt, hogy egyikünk sem aludt, és ez visszaütött később, láthatóan megzuhant a teljesítménygörbe. Tanultunk ebből, megpróbáltuk nem elkövetni ugyanazt a hibát. Nincs időnk pezsgőzni, vagy ünnepelni, szerintem az egész csak akkor esik majd le, amikor vége az olimpiának. Ekkor ébredünk rá arra, mi történt."

A leglényegesebb kérdés, hogy őket, akik tudják a részidőket, a fordulók sebességét, akik erre készültek, mennyire lepte meg ez a kirobbanó forma? Főképp a 100 méteres háton mutatott második hossz, a félelmetesen precíz forduló és a győzelem a hatodik helyről felzárkózva, mennyire volt meglepetés az edzőnek?  

Teljes sokkban vagyok, őszintén szólva, hogy meg tudta nyerni a száz hátat. Tudtam, hogy benne van az esély, hogy képes Katinka megnyerni, de abban nem lehettem biztos, hogy ez kijön a medencében. Van egy dolog, amit nem feltétlenül értenek meg az emberek: lehetek én bármilyen edző, de van mindig egy tizenöt-húsz perc, amikor magára marad a versenyző a gondolataival. Erre semmi befolyásom, az égvilágon semmit sem tehetek. Ez szinte megőrjít. Látják, mennyi energiát adok ki magamból a medence mellett! Ez ebből a tizenöt-húsz percből jön. Ekkor már tehetetlen vagyok, nem tudok segíteni, és néha látom, hogy szétesik a mozgás, elmegy egy verseny. Nehéz ez nekem, és ez a feszültség jön ki belőlem a medence partján."

Az amerikai szakember azt várja a folytatástól, hogy Katinka minden alkalommal úgy áll majd oda, hogy nyerni akar. Shane Tusup azt szeretné, hogy Katinka "élvezze ki ezt az olimpiát teljesen."

Szerdán hajnalban következik a 200 méteres vegyesúszás döntője, ahol lehet, hogy mindez megvalósul, mert Hosszú a második legjobb idővel jutott be a fináléba. Előtte azonban, amikor még pihent volt, olimpiai rekordot állított fel a számban.  

 

(nso.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére