Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Meglátjuk, milyen színû lesz a gyerek, talán tejcsoki?" - mondta a román teniszezõ

Pörge Béla

2017.04.25. 11:09

Ilie Nastase a hétvégi, Nagy-Britannia elleni mérkõzést felvezetõ pénteki sajtóeseményen tett rasszista és szexista megjegyzéseket, késõbb pedig a meccsen is letette a névjegyét.

Nastase a román tenisz egyik legnagyobb alakja, jelenleg ő a szövetségi kapitány, így nem meglepő, hogy ott ült a románok üdvöskéje, Simona Halep mellett az eseményen. A riporterek Halepet többek között Serena Williams születendő gyerekéről kérdezték. Ekkor Nastase közbe vágott:

Meglátjuk, milyen színű lesz a gyerek! Talán tejcsoki?"

Serena Williams is felháborodott az eseten, az Instagramon oltotta szét Nastasét.

A román később Anne Keothavongot, a brit csapat szakvezetőjét sértette meg a közös fotózás alatt. Arról érdeklődött a férjezett és második gyermekét váró nőnél, hogy a szálloda melyik szobájában lakik.

Az ITF azonnal eljárást indított Nastase ellen, mint fogalmaztak, nem tűrik a rasszizmust és a szexizmust a rendezvényeiken. Pedig ezzel még nem ért véget a történet, Nastase szombaton sem tudott viselkedni.

A román közönség folyamatosan bekiabálásokkal zavarta a mérkőzést, főleg akkor, amikor a magyar szülőkkel rendelkező, Ausztráliában született, de brit színekben versenyző Konta Johanna játszott, őt néhányan magyarsága miatt inzultálták. A meccs bírója többször is figyelmeztette a közönséget, egy idő után ezen Nastase felhúzta magát, és végül odáig fajult a dolog, hogy Kontát és az edzői stáb egyik tagját

kib888ott k888ának nevezte.

Emiatt az incidens miatt az is lehet, hogy élete végéig eltiltja az ITF Nastasét.

Ilie Nastase korábban már tanúbizonyságot tett elméje akadémiai magasságairól. A korábbi teniszező még 2010-ben arról beszélt, hogy ha Románia elnöke lenne, akkor a romániai cigányokat Székelyföldre deportálná, hogy megváltoztassa a régió etnikai viszonyait, és egyben megszabaduljon a cigányoktól. Akkor a romániai diszkriminációellenes tanács nagyjából 40 ezer forintra bírságolta meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére