Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mbappé a vitrinjében akarja tudni a futballisták Szent Grálját, a BL-serleget

Jánosy Károly

2021.04.07. 14:00

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ma, azaz szerda este újra találkoznak a tavalyi finálé főszereplői: a címvédő Bayern München a Paris Saint-Germaint fogadja. Az esélyek némileg a vendégcsapatnak kedveznek, hiszen a bajorok nélkülözik két gólfelelősüket: a sérült Robert Lewandowskit és a pozitív tesztet produkáló Serge Gnabryt. A másik BL-találkozón a Chelsea Sevillában csap össze a Portóval.

 

Ahhoz képest, hogy a münchenieknek nem állhat rendelkezésre két nehéztüzérük, a szurkolók igencsak optimisták. Pedig a túloldalon, a franciáknál olyan támadók készülhetnek a hazai kapu ostromára, mint Kean, Di María, Neymar és mindenekelőtt a franciák világbajnoka, Kylian Mbappé. Az UEFA honlapján közzétett gyors közvélemény-kutatás alapján a válaszadók 67 százaléka szerint a Bayern nyer, a párizsiak sikerére mindössze a voksolók harmada tippelt, és szinte elenyésző – 3 százalék – a döntetlenre szavazók száma. Persze a papírforma arra való, hogy boruljon.

Bár a PSG legutóbb a múlt hétvégén a hazai bajnokságban borított, miután 1-0-ra kikapott a Lille-től, és így három ponttal lemaradva csak a második helyen áll a tabellán. Ráadásul a világ legdrágább futballistájának, Neymarnak igencsak labilis az idegrendszere mostanában, amit a Lille elleni meccs végén kapott piros lapja is bizonyít.

„Nem csak Lewandowskiból áll a Bayern, becsüljük a csapat eredményeit, de kellő önbizalommal várjuk a találkozót, amelyet meg akarunk nyerni. A hazaiak nagyon jól szervezettek, kitűnő a védelmük, és a támadóik akár egyedül is eldönthetik a mérkőzés sorsát. A pályán meg kell találnunk az egyensúlyt az értelmes kockázat és a biztos labdabirtoklás között” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Mauricio Pochettino, a francia klub trénere.

Mellesleg Lewandowskit valószínűleg az az Eric Choupo-Moting helyettesíti, aki tavaly még a PSG játékosaként nézett szembe a lisszaboni BL-döntőben a későbbi győztes müncheniekkel.

„Jobb lett volna az idén is a fináléban találkozni, de ha már most összekerültünk, erre a meccsre figyel a futballvilág” – nyilatkozta a kameruni és német felmenőkkel rendelkező Choupo-Moting, amire Marquinhos, a PSG kapitánya így válaszolt: „Nem úgy tekintünk erre a negyeddöntőre, mint a tavalyi finálé visszavágójára, hiszen sok minden változott azóta, sokan mentek, sokan jöttek, és új mesterünk is van.”

„A párizsiaknak erős a védelmük, és a támadósoruk is egészen különleges, de képesek vagyunk arra, hogy megállítsuk a rohamaikat. Manuel Neuer fantasztikusan védett a tavalyi döntőben, ez talán kissé bizonytalanná teszi a francia csatárokat. Nekünk nagy előnyt jelent, hogy világklasszis a kapusunk” – mondta Hansi Flick, a házigazdák mestere.
„A BL-ben már többször is megtapasztaltam, milyen fájdalmas a kiesés, de a döntőben kikapni a legrosszabb. Ez a trófea olyan nekem, mint a Szent Grál, egy szintre kerülne a vitrinemben a világbajnoki serleggel. Nagyon kemény csata lesz, de vissza akarunk vágni a tavalyi vereségért” – árulta el az UEFA honlapjának Mbappé.

A két csapat eddig kilencszer találkozott a BL-ben, nyolcszor a csoportkörben és egyszer a tavalyi döntőben, ötször a PSG, négyszer a Bayern győzött, döntetlen soha nem született.

Sovány vigasz, de mégis jó leírni, hogy van magyar résztvevője a BL-negyeddöntőnek. A Chelsea-t irányító Thomas Tuchel – tavaly még a PSG-nél dirigált – segítője Lőw Zsolt. A koronavírus-járvány miatt Sevillában találkozik a Porto a Chelsea-vel. S ugyan a londoniak győzelmét ígéri a találkozó, azért a Juventust kiejtő Portót sem szabad leírni. Főleg azok után, hogy a Chelsea a hétvégén 5-2-re kikapott a kiesőhelyen álló West Bromtól. Igaz, 60 percig tíz emberrel játszott.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, első mérkőzések:

Bayern München–Paris SG (21.00, tv: M4 Sport), Porto–Chelsea (21.00)

A keddi BL-mérkőzések eredménye: Real Madrid–Liverpool 3-1, Manchester City–Dortmund 2-1.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére