Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Másodszor lett címlapsztori a CNN-nél a teqball

Jánosy Károly újságíró

2021.02.07. 17:20

Újra címlapsztori lett az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna, a CNN internetes oldalán a magyar fejlesztésű teqball. Az anyagból a kizárólag női tagokból álló amerikai teqballklub olimpiai reményei is kiderülnek.

Az alig néhány éves múltra visszatekintő új, magyar fejlesztésű sportág, a teqball villámkarriert futott be. Annál is inkább, mert a kitaláló fejlesztői csapat olyan világsztárokat nyert meg az ügyének, mint például a brazil Ronaldinho és Cafu, a Barca-ász Carles Puyol vagy a francia Robert Pirès, a portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, de napjaink sztárjaihoz hasonlóan Neymar is rendszeresen teqballozik.

A játék, azaz sportág Amerikát is meghódította, nem véletlen, hogy a CNN nagy anyagot közöl róla. Ezúttal a hírcsatorna internetes oldala közölt terjedelmes videóriportot a teqball amerikai előretöréséről.

A Borsányi Gábor, Gattyán György és Huszár Viktor által megálmodott játék egyre ismertebb a világban, és az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb.

A tudósításban szereplő klub, a BellaTeq csak lányokból áll, akik belátható időn belül szeretnének ott lenni az olimpiai játékokon. S erre alighanem lehetőségük is lehet, hiszen a teqballt előbb-utóbb felvehetik az olimpiai sportágak közé.

A Nemzetközi Teqballszövetséget (FITEQ) tavaly novemberben a tagjai közé választotta a sportszövetségeket tömörítő globális szervezet, a Global Association of International Sports Federations (GAISF). Az olimpiai és nem olimpiai sportági szövetségeket egyaránt tömörítő GAISF virtuális közgyűlésén meggyőző, 90 százalékos támogatás mellett szavazott a FITEQ tagsága mellett.

A teqball már másodszor kerül kiemelt helyre a CNN portálján: két éve a sportág addigi sikereiről és a világbajnok brazil labdarúgóval, Ronaldinhóval közös munkáról számolt be a hírcsatorna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére