Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marco Rossi a válogatottal is legyőzi Sousa csapatát?

Jánosy Károly

2021.03.24. 18:00

Nem a kötelező kincstári optimizmus miatt írhatjuk, hogy jó hangulatban várja a csütörtöki, Lengyelország elleni első vb-selejtezőt a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Olyannyira, hogy Marco Rossi gondtalanul viccelődött a meccs előtti online sajtótájékoztatón.

S alighanem még simább és mosolygósabb lenne Rossi, ha nézők előtt játszhatnánk, és a szurkolók bíztatása némileg kiegyenlíteni a néhány klasszisjátékossal erősebb vendégek előnyét. Mindenesetre, Rossinak eddig makulátlan a mérlege Paolo Sousa ellenében. De hogyan tudja megőrizni eddigi veretlenségét?

- „Úgy, ha nem játszom többet ellene – adott frappáns választ Marco Rossi, és hozzátette: – „– Eddig kétszer találkoztunk egymással ellenfélként a pályán, és a sors úgy akarta, hogy mindkétszer én kerüljek ki győztesként. S ugye, három a magyar igazság, remélem, hogy harmadszorra is összejön a győzelem. Korábban is borítottuk az aktuális csapatommal a papírformát, lehetne most is így.

Rossi Szalai Ádámmal kapcsolatban kijelentette, hogy igaz, hogy a válogatott csatár a legutóbb nem játszott a Mainzban, de előtte meglehetősen sokszor időt töltött a pályán, így a válogatott kapitányaként valószínűleg most is a kezdőben kap helyet.

- „Két klasszisukra, Lewandowskira és Zielinskire külön tervvel készülünk, kérdés, sikerül-e ezt a pályán megvalósítani. Természetesen arra is vannak ötleteink, hogyan állítsuk meg Lewandowskit, de az elmúlt években sok szakember törte ezen a fejét, és nem nagyon jártak sikerrel. S hozzáteszem, nem én vagyok a legjobb edző közülük.”

Az online sajtótájékoztatón ott volt a magyar válogatott korábban Lengyelországban is megfordult csatára, Nikolics Nemanja, aki szerint a vendégek egyik legnagyobb fegyvere, a Bayern csodacsatára, tere, Robert Lewandowski.

- „Ki kell kapcsolnunk a játékból, de ez nem lesz egyszerű, nálunk jobb csapatoknak is nehezen sikerült. Paulo Sousa nemrég vette át a lengyel nemzeti csapat irányítását, így kiszámíthatatlan, milyen szisztémában fognak játszani, de harcos mérkőzésre számítok – mondta Nikolics.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére