Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már nem kell a pénz a veretlenül búcsúzó Tyson Fury-nek

Jánosy Károly

2022.04.24. 15:00

A csúcson hagyja abba Tyson Fury. A profi nehézsúlyú ökölvívás többszörösen is megkoronázott királya szombaton késő éjjel a 6. menetben padlóra küldte Dillian Whyte-ot. A két brit küzdelmét a Wembley stadionban 94 ezren kísérték figyelemmel. A győztes Cigánykirály állítólag ezzel lezárta profi öklöző karrierjét.

 

British boxer Tyson Fury (R) reacts after beating British boxer Dillian Whyte (L) in their 12 round WBC heavyweight world championship title f?ight at Wembley Stadium, London, Britain, 23 April 2022. EPA/ANDY RAIN

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Az ír felmenőkkel büszkélkedő 33 éves Tyson Fury32 mérkőzéséből 31 győzelme (23 KO) mellett 1 döntetlenje van –, már a mérkőzés előtt leszögezte, hogy betartja feleségének, Parisnak tett ígéretét, és nem lép többet szorítóba. Ennek ugyan némileg ellentmondott a csinos fiatalasszony, aki miközben a férje győzelmi mámorában éppen azt ecsetelte, hogy eljött a végső búcsú, az asszonyka szájáról jól leolvashatóan mondta: „nem sok esélyt látok erre”.

Paris később a BT Sportnak az nyilatkozta: „Egyelőre azt szeretném, hogy hazajöjjön, már nincs több bizonyítani valója. Nem kell még ennél is híresebbnek lennie,

áldottak és szerencsések vagyunk, hogy nincs szükségünk több pénzre.”

A családi vitát a hogyan továbbról nyilván később fogják lefolytatni, annyi azonban biztos, hogy aligha lesznek pénzszűkében (most is keresett vagy 33 milliót), a Cigánykirály vagyona több száz millió dollárra rúg.

Nagyszerű három meccset vívtunk Dilliannal, és ha már felajánlották, hogy otthon, a Wembley-ben mérkőzzünk, úgy érzem, ennyivel tartoztam a rajongónak.” – nyilatkozta Fury, és hozzátette: „Húsz évet áldoztam az életemből az ökölvívásra, voltam a padlón, megrendítettek, szétszabdalták az arcom. Voltak kemény meccseim profiként, még egy döntetlenem is, mindenhol bokszoltam.

Mennyi vért akartok még kipréselni egy sziklából?”

Mellesleg a nagy meccsre még március elején az interneten másfél óra alatt elkapkodtak kilencvenezer belépőt, miközben ennyi idő alatt legalább ennyien maradtak jegy nélkül.

Nem volt ennél nagyobb bunyó az Egyesült Királyságban a Lewis–Bruno meccs óta. Az emberek évek múlva is kérdezgetik majd egymástól: hol voltál 2022. április 23-án, amikor Tyson Fury darabokra törte azt a fickót?” – nyilatkozta az önbizalomhiánytól aligha szenvedő Fury néhány hete.

Nyugdíjba azonban biztosan nem vonul a bajnok, a hírek szerint a World Wrestling Entertainment pankrációval foglalkozó szervezet égisze alatt meccselne a skót Drew McIntyre-ral. Igaz, ez már inkább a showbusiness része, és azért jól jöhet egy kis apró a rezsire.

epa09905393 British boxers Tyson Fury (R) in action against Dillian Whyte (L) during their 12 round WBC heavyweight world championship title f​ight at Wembley Stadium, London, Britain, 23 April 2022. EPA/ANDY RAIN

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére