Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már négy arany a termés a budapesti úszó Európa-bajnokságon

Jánosy Károly

2021.05.21. 21:20

Már négy Európa-bajnoki aranyéremnél jár a magyar csapat a budapesti vizes Európa-bajnokságon. A pénteki versenynapon 50 pillangón nyert aranyat a vajdaságból Győrbe elszármazott Szabó Szebasztian, majd a 4x200-as női gyorsváltóban lett második a magyar négyes. S messze még a végelszámolás.

 

Mértékadónak nem számító becslések szerint a vajdasági Zenta lakosságának kétharmada, hozzávetőleg 14 ezer ember, a tévékészülékek elé telepedett pénteken este. Körülbelül ennyi magyar lelket számlál a szerbiai városka, így az ott élő honfitársaink valószínűleg kötelességüknek érezték, hogy a 25 éves Szabó Szebasztiannak szurkoljanak az Európa-bajnokságon. Nos, az immáron győrivé lett versenyző – két éve már nem csak a szíve, de papírjai szerint is magyar állampolgár – 23.00 másodperces idővel Eb-aranyat nyert 50 méter pillangón. Egyetlen századdal, egy remek benyúlással, de jobb volt a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovnál.

Az M4 Sportnak azt is elárulta, hogy nem csupán érmet, de mindjárt aranyat akart szerezni. Sok csalódás után, többször csak néhány század másodperces hátrány választotta el a dobogótól, a frissiben – remek rajttal és óriási benyúlással – megszerzett Eb-cím azonban sok mindenért kárpótolja.

„- Aranyért jöttem, végre most sikerült – nyilatkozta a sportcsatornának Szabó Szebasztian. – Az időeredmény nem a legjobb, de nem számít, hiszen én lettem a kontinens legjobbja, s ez újabb erőfeszítésekre ösztönöz. Boldog vagyok, hiszen ez az első érmem a magyar színekben, remélem lesz még több is!

A nap utolsó döntőjében is kellemes meglepetés született, a női 4x200 méteres gyorsváltóban, a Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összeállítású magyar kvartett ezüstérmes lett a britek mögött. Az elsőként úszó Jakabos negyedikként váltott, majd a két ifjú, a 18 éves Fábián és a még nála is három évvel fiatalabb Veres is kitett magáért, különösen utóbbi, aki 1:59.23-as idejével a második helyen váltott Kapással. A 200 méter pillangó Eb-címvédőjének, Kapás Boginak pedig „csak” a szám olasz olimpiai- és világbajnokát, Federica Pellegrinit kellett maga mögött tartania. Ami persze sikerült, hiszen tetemes előnye volt, így miénk lett az ezüstérem. Mi lett volna, ha teli lelátók előtt úsznak? Szétrobban a Duna Aréna?

A magyarok a fentiekkel együtt tizenegy éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyílt vízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencében előbb 400 vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, szerdán 200 pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 pillangón Hosszú Katinkát megelőzve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére