Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron gratulált a PSG arab tulajdonosának

Pörge Béla

2017.08.03. 16:28

Emmanuel Macron francia államelnök gratulált a brazil Neymar megszerzéséhez a Paris Saint-Germain labdarúgóklub katari tulajdonosának, Nasszer al-Khelaifinak.

A nemzetközi labdarúgás mostani legfontosabb eseménye kétségtelenül Neymar átigazolása a Barcelonából a PSG-hez. A francia klub 222 millió euróért vásárolta meg a brazil focista játékjogát, ami abszolút rekord. Akkora összegről van szó, hogy a spanyol bajnokság, a La Liga a pénzügyi Fair Playre hivatkozva egyelőre nem bólintott rá az igazolásra.

Ennek ellenére Macron már gratulált a PSG arab tulajdonosának.

Gratulálok! Úgy hallom, jó hírt kaptak"

— mondta csütörtökön egy jótékonysági eseményen Macron, erre Al-Khelaifi csak egy nagy mosollyal válaszolt.

Bár az FC Barcelona csatárának nevét ki sem ejtették, a közösségi oldalakon és az egész francia médiában Neymarral azonosították a beszélgetés témáját, hiszen szerdán bejelentette, hogy szeretné elhagyni a katalán klubot — írja az MTI.

A francia kormány közpénzügyi minisztere, Gérald Darmanin is örömét fejezte ki, amiért a fővárosi klub kifizeti Neymar 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát, és sajtóhírek szerint öt évre mintegy 550 millió eurós (167 milliárd forint) fizetést ad neki.

A közpénzekért felelős miniszterként örömmel veszem tudomásul az extra adóbevételt, amelyet Neymar Franciaországban fizet majd, ha csatlakozik a párizsi klubhoz. Jobb, ha egy ilyen futballista itt fizet adót, nem pedig máshol"

— nyilatkozta Darmanin.

A Le Figaro című napilap megpróbálta megbecsülni a csatár fizetésének adó- és társadalombiztosítási vonzatát, eszerint öt esztendő alatt összesen 300 millió euróval gyarapszik majd az államkassza.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére