Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma véget ér a csoportkör világbajnokságon

Pörge Béla

2018.06.28. 13:30

A G csoport meccseit csak a rend kedvéért játsszák le, a H csoportban még sok lehet az izgalom.

Délután a H csoport, este pedig a G csoport meccsei kerülnek képernyőre. Ez már önmagában érdekes, mert így az Anglia–Belgium-meccs akár arról is szólhat majd, hogy ki NEM akarja megnyerni a csoportot. De ne szaladjunk ennyire előre!

Délután 4-kor Japán a már kiesett Lengyelországgal játszik, míg Kolumbia és Szenegál igazi rangadót vív egymással, bár akár az is összejöhet, hogy mindketten továbbmennek.

Ha Japán pontot szerez, továbbjut, egy győzelemmel pedig a csoportot is megnyeri, kivéve akkor, ha Szenegál gálázik. Nagy kérdés, hogy a lengyelek mennyire fognak küzdeni a becsületükért. Szenegál számára ugyanez a képlet, egy pontszerzéssel egyedüli afrikaiként továbbmennek, ha pedig nagyobb arányban nyernek, mint a japánok, a csoportelsőség is az övék lehet.

Ezen a találkozón azonban Kolumbia a favorit, igaz, ezen a vébén ez sokszor nem számított. Ha Kolumbia nyer, továbbjut, ha kikap, kiesik. A döntetlen csak akkor lehet elég a dél-amerikaiaknak, ha Japán vereséget szenved Lengyelországtól. Kolumbia csoportelsőként jut tovább, ha győz, japán pedig ikszel vagy kikap.

Este lesz egy teljesen tét nélküli, a vébére nem igazán való találkozó, a Panama–Tunézia. Ezzel bővebben nem is foglalkoznék, nézzük a másik meccset. Anglia és Belgium teljesen egyformán áll, ha döntetlent játszanak egymással, a sárga (vagy piros) lapok döntenek majd a csoportelsőségről, vagy adott esetben akár pénzfeldobás.

A mérkőzés igazi pikantériáját az adja, hogy mire az angolok és a belgák pályára lépnek, már tudni fogják, hogy ki lesz a várható ellenfelük a csoport megnyerése, illetve a második helyes továbbjutás esetén.

Elsősorban Kolumbia elkerülése lehet a célja a két válogatottnak, főleg ha a dél-amerikaiak másodikak lesznek, utána ugyanis a brazil-mexikói meccs győztese jön majd a továbbjutónak. Ebben az esetben a második helyezett útja Japánon vagy Szenegálon és Svédországon vagy Svájcon át vezetne a négy közé. Ugyan ez sem könnyű, főleg a két európai ellenfél nem egyszerű, azért jóval könnyebb ág a másiknál.

Magyarul könnyen lehet, hogy a G csoportot nem éri meg megnyerni!

Hamarosan kiderül, hogy milyen meccsre számíthatunk este, mindenesetre a csoportkör utolsó napja is tartogat egy-két érdekességet, az biztos!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére