Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BL-csoportkör: ma Barcelona–Fradi, Kijevben és Szentpéterváron várható a legtöbb néző

888.hu

2020.10.20. 10:00

A koronavírus-járvány következtében a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében lesznek csapatok, amelyek nézők előtt játszhatnak, de olyanok is, amelyek zárt kapuk mögé kényszerülnek.

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) rendelkezései szerint lehetnek nézők az egyes találkozókon, de csak az adott stadion teljes befogadóképességének 30 százalékáig. A vendégcsapatok szurkolóit nem engedik be, és a közönségre vonatkoznak az olyan szigorú szabályok, mint a távolságtartás, a száj- és orrnyílást eltakaró arcmaszk használata, valamint a további higiéniai előírások. Arról ugyanakkor minden mérkőzés esetében a helyi egészségügyi hatóság dönt, hogy ténylegesen ott lehetnek-e a nézők a lelátón.

Ennek megfelelően

az e heti 16 BL-összecsapás közül a legnézettebbnek a Juventus kijevi vendégjátéka ígérkezik, ahol várhatóan mintegy húszezer néző lesz a helyszínen. Ennél valamivel kevesebben lehetnek Szentpéterváron, ahol a Zenit a belga Brugge-t fogadja.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig eredetileg 8500 belépőt értékesített, ám a legfrissebb német járványügyi szabályok értelmében csak 999 szurkoló lehet ott a stadionban a Basaksehir ellen. Eggyel több drukker lesz a Lazio és az Internazionale arénájában, a BL-újonc francia Rennes és a legrangosabb európai kupasorozatban szintén először szereplő orosz Krasznodar összecsapására pedig ötezer jegyet adtak el.

Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg 3000 vendéget engedhet be a stadionjába, ugyanakkor a címvédő Bayern München zárt kapuk mögött találkozik az Atlético Madriddal.

Ugyancsak nézők nélkül rendezik meg az összes angliai mérkőzést – ez a Chelsea-t és a Manchester Cityt érinti az első játéknapon –, emellett a Barcelona–Ferencváros, az Ajax–Liverpool, az Olimpiakosz–Marseille, a Paris Saint-Germain–Manchester United összecsapást, továbbá a debütáló dán Midtjylland és az olasz Atalanta találkozóját.

A Real Madrid amiatt, hogy nem fogadhat vendégeket, nem is a Santiago Bernabéu Stadionban játssza hazai találkozóit, hanem az edzőpályáján.

A hazai környezetben a jövő héten bemutatkozó klubok közül többen is kivárnak a jegyértékesítéssel, mondván, a most érvényes járványügyi előírások nem biztos, hogy nyolc nap múlva is aktuálisak lesznek.

A magyar bajnok

Ferencváros ezzel szemben hétfőn elindította a jegyértékesítést hazai BL-mérkőzéseire: jövő szerdán a Dinamo Kijevet a Groupama Arénában, a novemberi és decemberi játéknapokon a Juventust, illetve a Barcelonát pedig a háromszor akkora, az idei Európai Szuperkupa-mérkőzésnek is otthont adó Puskás Arénában fogadja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére