Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

London randalírozva gyászolta az elbukott Eb-döntőt

Jánosy Károly

2021.07.12. 13:50

Nehezen viselték az angolok az Európa-bajnoki döntőben elszenvedett kudarcot. Az olaszok sikere felbőszítette a nem éppen hidegvérükről ismert szurkolókat. A lefújás után szabályos csatajeleneteknek lehettek tanúi a londoniak. A rendőrség hajnali összesítése szerint egy híján 50 magáról megfeledkezett embert tartóztattak le, az egyenruhások közül pedig 19-en szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket.

Mellesleg már a meccs előtt felforrósodott a hangulat, amikor többtucatnyi jeggyel nem rendelkező szurkoló próbált betörni a Wembley Stadionba. A rendőrség akciót indított annak érdekében, hogy megtalálják azokat, akik be akartak törni a nézőtérre. A hazai pályán elveszített tizenegyespárbaj azonban végképp kihozta a dühös oroszlánt a „szurkolókból”, akik magukról megfeledkezve randalíroztak az utcákon. Sőt, egyes beszámolók szerint megtámadták és inzultálták a boldogan ünneplő olaszokat.

A Londoni Rendőrszövetség szóvivője szerint „a vandáloknak szégyellniük kell magukat, mert ők nem szurkolók, csak aljas huligánok”. A Wembley-ben készült felvételek tanúsága szerint több olaszt is bántalmaztak, voltak olyanok, akiket a földre kerülve is ütöttek és rúgtak az angolok. Közben olyan hírek is elterjedtek a közösségi médiában, hogy London keleti részén 12 embert megkéseltek, a rendőrség azonban nem erősítette meg az információt. Annyit elismertek, hogy történt egy incidens, de senki nem sérült meg.

A sörrel, borral és egyéb alkoholos italokkal alaposan feltankolt szélsőségesek hegyekben álló szemetet hagytak maguk után, és petárdákkal hívták fel magukra – ha még lehetett ezt fokozni – a figyelmet. A stadionon kívül rekedt ezrek sem tétlenkedtek: a Leicester és a Trafalgar téren angol zászlókba burkolózva dobálták a sörösüvegeket a környező utcák üzleteire.

Rasszista össztűz zúdult a hibázó játékosokra

Az olaszok által megnyert büntetőpárbaj után rasszista össztűz zúdult a 11-est hibázó Marcus Rashfordra, Jadon Sanchóra és Bukayo Sakára. A vétkesek mindegyike fekete bőrű, így az elvesztett döntő miatti kesergést gusztustalan kommentek „színesítették”. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. „Mindent megteszünk játékosaink támogatása érdekében” – közölte az Angol Labdarúgó-szövetség, szigorú büntetést kérve a kijelentések megfogalmazóira. Kíváncsi lennék, hogy mennyi ideig kell még az angol csapatnak szorgosan térdepelnie a meccsek előtt, hogy végképp eltűnjenek az ehhez hasonló megjegyzések.

Ezért is az MLSZ-t bünteti majd az UEFA?


A skótok az olaszoknak szurkoltak

Nagy-Britanniában nem mindenki bánkódott az olaszok győzelme miatt, sőt a skót szurkolók jó része olasz nemzeti színekbe öltözve fejezte ki tetszését a számukra kedvező eredmény miatt. Néhány skóciai kocsma pedig már a mérkőzés rajtja előtt vörös, fehér és zöld színekbe borult. A skót szurkolók – akik az elődöntőben Dániáért szorítottak Anglia ellenében – a Twitteren jelentették be, hogy olasz győzelmet remélnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére