Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lesz-e csoda a Magyar Kupában?

Pörge Béla

2019.02.26. 16:30

Kedden és szerdán jönnek a nyolcaddöntõk visszavágói!

Kedden és szerdán négy-négy meccsel folytatódik a Magyar Kupa. Szerda estére kiderül, melyik nyolc csapat jut tovább, és még aznap sor kerül a sorsolásra is.

Az első körben tulajdonképpen minden papírforma szerint alakult, bár nehezen nyert a Honvéd és a Vidi is, az viszont már-már papírforma volt, hogy a Debrecen megszenvedett Ajkán, ám a Loki is nyerni tudott. A másodosztályú Soroksár csak a második félidőben fordított a harmadosztályú Andráshida ellen hazai pályán, ebben a párharcban volt még benne az esetleges meglepetés.

Kedden 17:00-kor kezdődik a Paks–Felcsút és a Debrecen–Ajka találkozó, 17:30-kor a Mezőkövesd–Haladás, míg este 20:30-tól a Kisvárda–FTC, utóbbit élőben közvetíti az M4 sportcsatorna.

A Paks 2–1-es előnyről várja a visszavágót, így meglehetősen kényelmes helyzetben van, hiába NB I-es az ellenfele is. Hasonló az FTC szituációja is, a Fradi otthon 2–0-ra verte a Kisvárdát, nagy meglepetés lenne, ha ezt az előnyt nem őriznék meg a zöld-fehérek.

A Debrecen továbbjutása is simának tűnik, 3–2-re nyert Ajkán a Loki, de az eredmény és a játék képe is azt mutatta, hogy nem becsülheti le ellenfelét az első osztályú gárda. Érdekesség ezzel a találkozóval kapcsolatban, hogy az ajkai telt ház után most munkanapon megtelt az ajkai szurkolói busz, igazi focilázban ég a bakonyi város!

Tiszta lappal indul viszont a Haladás–Mezőkövesd, a vendégek előnye annyi, hogy egy döntetlennel is továbbjutnak, ha az nem 0–0 lesz ismét.

Szerdán további négy meccs következik, a két alsóbb osztályú párharc lesz igazán éles. A Soroksár hátrányból fordítva nyert 3–2-re az Andráshida ellen, a két idegenben szerzett gól sokat érhet a zalai csapatnak. Szintén nagyon értékes a Kaposvár gólja, amit Rajczi Péter szerzett az utolsó pillanatokban a Budaörs ellen, hiszen a 2–1-es vereség sokkal több bizakodásra ad okot az NB II. dobogósának, így egy nagyon nyílt párharc ez is, közvetíti is az M4 este 8-tól. Az Andráshida már délután egykor kezd, a maradék két találkozóra este hatkor kerül sor.

A Vidi a Taksonyt, a Honvéd a Tiszakécskét fogadja, egyaránt 1–0-s siker után. Elvileg mindkét párharc simán az NB I-es csapatok továbbjutását hozza majd, de az egygólos hátrány bármikor ledolgozható...

A sorsolásra szerdán késő este kerül sor, a négy közé jutás odavágóit március közepén, a visszavágókat április elején rendezik majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére