Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSD: Lehet, hogy Thomas Doll nem Sir Alex Ferguson?

888.hu

2016.09.11. 07:00

VÉLEMÉNY

Még a július végén tartott sajtótájékoztatóján említette a Ferencváros elnöke Kubatov Gábor – miután a BL–selejtező második körében a magyar bajnokcsapat elvérzett az albán második ellen –, hogy 

...a Fradinál régen az volt a szokás: takarodjon mindenki, de ő nem akar ilyen hangulatban dolgozni."

A klubelnök ezen a nyári eseményen azt is felidézte, hogy Alex Ferguson vezetésével első hat idényében a Manchester United nem nyert semmit, de az ottani vezetőknek volt türelmük kivárni, míg felépítette a klubtörténet legnagyobb csapatát. 

Sokan szeretnék, hogy mindez a Ferencvárosnál is megtörténjen. És miközben valóban minden más ma az Üllői úton, ami a jelenlegi klubvezetés eredménye, az igazi változáshoz az kell, hogy a csapat nemzetközileg is előre lépjen. 

Azonban úgy fest – és már július végén is ez volt a véleményem, mert akkor a Tirana elleni meccseken a pályán úgy nézett ki –, hogy a csapatnál mintha eltört volna valami. De meglátásom szerint nem csupán a Magyar Demokratának adott elnöki interjúban említett játékosok Európa-bajnokság utáni formaingadozása miatt. 

Tavaly, egy szintén kínos kupabúcsú után a Thomas Doll vezette Fradi a következő nyolc meccsét megnyerte a bajnokságban – 18 rúgott és 3 kapott góllal –, de most annak a lendületnek, dacnak nyoma sincs. A Ferencváros a Partizani Tirana elleni megmagyarázhatatlan kiesés óta hét bajnokijából hármat húzott be, két-két döntetlen és vereség mellett.   

Szombat este a 210. örökrangadón az MTK múlta felül a Ferencvárost. Egy olyan csapat, amely az OTP Bank Liga most futó idényében hét forduló alatt egyetlen meccset tudott megnyerni. 

A Fradi 0–1 után egyenlített, majd a végjátékban emberelőnyben veszített. A 11-est illetően talán pechesen, de emberelőnyben és a hajrában, ami egy Ferencvárostól különösen fájó – mondhatják a szurkolók. 

A Ferencvárosnál remek körülmények között, jó játékoskerettel és minden szempontból európai körülményrendszer mellett dolgozhat a szakmai stáb. Akkor megkérdezem újra: biztos, hogy érdemes türelmesnek lenni? 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére