Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leekens: az emberek többsége Magyarországon imádja a focit

Pörge Béla

2018.01.25. 12:58

Sajtótájékoztatót tartott Telkiben Georges Leekens szövetségi kapitány egy nappal a Nemzetek Ligája sorsolása után.

George Leekens, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya Telkiben tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt. Beszélt a Nemzetek Ligája sorsolásról, a zárt kapuk előtt rendezendő görögök elleni találkozóról, és arról is, kik kerülhetnek be a válogatottba.

Leekens így értékelte a szerdai sorsolást:

megvalósult, amit korábban szerettem volna, azaz hogy egy négycsapatos csoportba kerüljünk. Kiegyenlített a négyesünk Finnországgal, Észtországgal és Görögországgal, mindhárom ellenfelünk jó játékerőt képvisel és elég különböző stílust"

– kezdte, majd hozzátette:

a görögök kicsit hullámzó teljesítményt nyújtottak a vb-selejtezők során, egy csoportban Észtországgal. Finnország pedig azért is ismerős számomra, mert korábban, még belga kapitányként is ellenük játszottam az első meccsemet,. Tudom azt is, hogy a magyar-finn meccseknek külön történetük van."

A zárt kapus büntetésnek érthető módon nem örül a szövetségi kapitány:

több görög játékos is topligákban játszik, és szomorú vagyok, hogy épp ellenük játszunk zárt kapus meccset, amely ráadásul az első hazai találkozó is lesz. Így nehéz lesz a szurkolók bizalmát visszaszerezni…"

A szurkolókról kicsit bővebben is beszélt a szakember:

én a labdarúgás megszállottja vagyok, nekem ez az életem, és úgy látom, hogy az emberek többsége Magyarországon is imádja a focit. Ugyanakkor pesszimisták és kritikusak is a magyarok, ha a klubok és a válogatott nem sikeres. De ez rendben is van, megértem őket, és hiszek abban, hogy kemény munkával lehet eredményt elérni. A szurkolókat nem is lehet becsapni, de ha megharcolunk minden egyes labdáért, akkor ők is értékelni fogják az erőfeszítéseinket."

Leekens elmondta azt is, hogy az amerikai légiósok behívása logisztikai kérdés. Megítélése szerint Nikolics Nemanja szeretne a válogatottban játszani.

Úgy gondolom, hogy akit meghívok a válogatottba, az jönni is fog. Mindenkire számítok a keretben, aki csak szóba jöhet, az U17-től a felnőttekig figyeljük a játékosokat. A felkészülési mérkőzésekre egy 27-28 fős keretet állítunk össze"

– mondta.

Kiderült az is, hogy George Leekens nem akart belga stábot, elégedett azokkal a magyar szakemberekkel, akikkel dolgozhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére